u sklopu događaja pod sloganom „Zamisli budućnost“

Bečić otvorio Festival Evropska noć istraživača

„Čini mi zadovoljstvo da istaknem kontinuiranu saradnju Skupštine Crne Gore sa organizacijama iz civilnog sektora, u okviru koje se naročito radujem realizovanju projekata koji imaju za cilj otvaranje tema od značaja za našu evropsku budućnost, ali i za ukupan prosperitet naše države", kazao je on

3350 pregleda 4 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, otvorio je danas Festival Evropska noć istraživača, u sklopu događaja pod sloganom „Zamisli budućnost“, koji je održan u zgradi JU Muzeji i galerije Podgorice.

On je u video obraćanju  kazao da se kroz održavanje ovog festivala na konkretnom primjeru potvrđuje opravdanost stremljenja Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i nesumnjiva spremnost da se do tog cilja dođe uspješno za što kraće vrijeme, istakavši da mu naglašenu važnost daje format kontinentalnog karaktera u okviru kojeg se organizuje.

„Čini mi zadovoljstvo da istaknem kontinuiranu saradnju Skupštine Crne Gore sa organizacijama iz civilnog sektora, u okviru koje se naročito radujem realizovanju projekata koji imaju za cilj otvaranje tema od značaja za našu evropsku budućnost, ali i za ukupan prosperitet naše države", kazao je on.

Kako dodaje, "značajnija ulaganja u obrazovanje, nauku i istraživanja ostaju naša obaveza, jer samo u takvim uslovima i sa takvim investiranjem u nematerijalne vrijednosti, možemo očekivati da ćemo izgraditi prospritetnu zajednicu“.

Kako se navodi u saopštenju, prisutnima su se obratiti i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i prof.dr Jovan Mirković.

"Festival Evropska noć istraživača organizuje Fondacija za promovisanje nauke PRONA i JU Prirodnjački muzej Crne Gore. Ovaj projekat istovremeno se realizuje u 30 evropskih zemalja, uz podršku Evropske komisije kroz program Horizon 2020", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas