Mijović: Ukoliko ne ispunimo ove obaveze u roku od pola godine, povlačimo se sa političke scene

“Izjava koju ćemo ovjeriti podrazumijeva devet ciljeva na koje se obavezujemo i koje obećavamo da ćemo ispuniti u prvih pola godine”, rekao je Mijović
81 pregleda 8 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: Grupa građana Saša Mijović
Saša Mijović, Foto: Grupa građana Saša Mijović
Ažurirano: 22.05.2018. 09:40h

Nosilac liste Grupa građana, Saša Mijović, ovjeriće sjutra u Osnovnom sudu u Podgorici izjavu kojom se pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću obavezuju na rad u periodu od pola godine od kada preuzmu vlast u Podgorici.

“Ukoliko ne ispunimo ove obaveze u roku od pola godine, mi se povlačimo sa političke scene i svaki građanin Podgorice može da nas smijeni, pozivajući se na ovu izjavu”, naveo je Mijović u saopštenju.

On je kazao da takvim činom žele da uvedu novu praksu političke odgovornosti u Crnoj Gori.

“Izjava koju ćemo ovjeriti podrazumijeva devet ciljeva na koje se obavezujemo i koje obećavamo da ćemo ispuniti u prvih pola godine”, rekao je Mijović.

On je podsjetio da su u debati koja se održala u ponedjeljak, pozivali i sve druge liste odnosno političke partije da urade isto, da sva svoja obećanja građanima ovjere u sudu i da stoje iza svojih riječi i da to postane praksa u Crnoj Gori, da se za neispunjena obećanja mora snositi odgovornost.

“Pozivamo i sve nevladine organizacije koje se bave izbornim procesom i sve građane da dođu ispred Osnovnog suda i vide ko će od političkih partija stati iza svojih predizbornih obećanja”, zaključio je Mijović.

Bonus video: