Nastavljeno imenovanje novih rukovodilaca opštinskih službi Tivta

Budimir Cupara (NP) imenovan je za v.d. direktora Direkcije za investicije i razvoj, dok je dosadašnji komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić (DPS), imenovan za v.d. načelnika nove Službe zaštite do postavljenja novog stalnog njenog načelnika iz redova nove tivatske vladajuće koalicije

3579 pregleda 23 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović (Narod pobjeđuje) donio je odluku o imenovanju i preostalih novih vršilaca dužnosti rukovodilaca opštinskih organa i službi. Tako su juče u službu stupili vršiteljka dužnosti sekretara Sekretarijata za privredu Milijana Dubak (NP), v.d. sekretarka Sekretarijata za komunalno-inspekcijski nadzor Jelena Šćekić (NP) i v.d. sekretarka Sekretarijata za društvene djelatosti Borka Mršulja (BF).

Budimir Cupara (NP) imenovan je za v.d. direktora Direkcije za investicije i razvoj, dok je dosadašnji komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić (DPS), imenovan za v.d. načelnika nove Službe zaštite do postavljenja novog stalnog njenog načelnika iz redova nove tivatske vladajuće koalicije.

Lokalna vlast Tivta koju čini koalicija građanskih listi Narod Pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat“ (GB) nedavno je donijela novu Odluku o organizaciji i načimu rada lokalne uprave Opštine Tivat. Prema toj odluci koja je na snagu stupila krajem prošle nedjelje, značajno redukovan broj organa u Opštini i na drugačiji način organizovano njihovo djelovanje. Umjesto čak 16 sekretarijata, direkcija i službi koliko ih ja imala za vrijeme bivše DPS-SD-HGI vlasti, Opština Tivat sada ima ukupno 12 organa: šest sekretarijata, te po dvije direkcije, odnosno posebne i stručne službe. Prva imenovanja novih vršilaca dužnosti rukovodilaca novih opštinksih organa umjesto dosadašnjih DPS skeretara i načelnika, obavljena su početkom ove nedjelje kada su na funkcije stupili stupili v.d. sekretara Sekretarijata za finansije Jovan Brinić (NP), v.d. sekretara Sekretarijata za lokalnu upravu Tanja Peričić (NP), dok je za v.d. sekretara Sekterarijata za uređenje prostora imenovana nestranačka ličnost, univerzitetska profesorica dr Sonja Pravilović.

Na čelu Direkcije za imovinsko-pravne poslove, Komnenovićevom odlukom, kao v.d. direktora u dogledno vrijeme ostaće Rita Mitrović (DPS) koja je i do sada vodila ovaj organ. Nova lokalna uprava Tivta koju čine građanske liste Narod Pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat“, ranije je odlučila da na mjestu glavne administratorke Opštine do isteka svog mandata u aprilu naredne godine, ostane Marija Sijerković (DPS), dok je Komnenović prije petnaestak dana donio i odluku da se za rukovoditelju Službe unutrašnje revizije Opštine postavi Jela Mrdak. Ona formalno nije članica DPS-a, ali je ta partija Mrdakovu prije četiri godine dovela u Opštinu Tivat i postavila na čelo interne revizije u vrijeme kada je gradom vladala koalicija DPS-SD-HGI.

Zbog načina na koji je Mrdak obavljala revizorski posao ona je međutim, ubrzo došla u sukob sa bivšim gradonačelnikom Sinišom Kusovcem (DPS) jer nije bila sklona da mu „progleda kroz prste“ za kontroverzni način na koji je on rukovodioo optinskim finansijama, pa je Kusovac Mrdakovu „stavio na led“ i odbio da je, kakda joj je istekao mandat, ponovno imenuje za šefa unutrašnje revizije.

Nakon što je DPS izgubio lokalne izbore održane 30.avgusta, nova tivatska NP-BF-GB vlast koja Mrdakovu smatra veoma profesinalnom, je potvrdila njeno postavljenje na čelo Službe za unutrašnju revizuju.

Komnenoviću sada prestoji da imenuje novog rukovodioca Službe predsjednika Opštine na kojem je sada Blažena Pajović (DPS), šefica kabineta bivšeg gradonačelnika Siniše Kusovca (DPS). Po preuzimanju dužnosti gradonačenika, Komnenović je u Službi predsjednika Opštine Tivat zatekao čak 15 zaposlenih koje je u njoj u međuvremenu nagomilao Kusovac.

Bonus video: