Mandić: Protjerivanje Božovića pokazuje stepen očajanja odlazećeg režima

"Ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori"

22739 pregleda 1545 reakcija 55 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Potez proglašavanja ambasadora Srbije za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori samo pokazuje stepen očajanja u kom se odlazeći režim nalazi, kazao je lider Nove srpske demokratije (Nova) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz ranije iz Ministarstva Vanjskih poslova Crne Gore.

"Ambasador Božović je izrekao samo onu istorijsku istinu kojom se ponosi srpski narod u Crnoj Gori. To treba da mu služi na čast jer da je nešto drugo rekao, i to vrijeme i događaje drugačije ocijenio, zamjerio bi mu njegov narod. Ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori. Upravo su naši preci organizovali Veliku skupštinu srpskog naroda 1918. godine i ujedinili Crnu Goru i Srbiju. To njima služi na čast, a nama na ponos", napisao je lider Nove na svom Tviter profilu.

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović istakao je da sve ono što se dešavalo u istoriji treba da obiljeležimo poštovanjem relevantnih činjenica i da svako može imati svoj lični stav i odnos prema istini, ali da ih ne može mijenjati.

Božović je ranije izjavio da je "Velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu - kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom".

Bonus video: