Dragaš: Bar zaslužuje novu, modernu bolnicu

"Socijalne usluge kroz različite programe treba da budu fokusirane na ranjive kategorije i one pojedince koji se suočavaju sa ozbiljnim ekonomskim i životnim teškoćama"
562 pregleda 3 komentar(a)
Simeun Dragaš, Foto: Socijaldemokrate
Simeun Dragaš, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 22.05.2018. 12:32h

Zdravstvena i socijalna zaštita zauzimaju posebno mjesto u izbornom programu Socijaldemokrata Bara za predstojeće lokalne izbore, kao vrlo važni segmenti svakog društva, a naročito onog koje teži da bude društvo socijalne pravde i blagostanja, saopštio je danas Simeun Dragaš, kandidat na listi "Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara".

"Socijaldemokrate (SD) smatraju da Bar, kao najveći primorski grad zaslužuje novu, modernu bolnicu sa mnogo većim kapacitetima i boljom zdravstvenom uslugom, koja bi bila svojevrsni zdravstveni centar na primorju. Ujedno, time bi se rasteretili kapaciteti KBC u Podgorici. Obezbijedićemo neophodna sredstva za izradu projekta nove bolnice u Baru u saradnji sa nadležnim Ministarstvom zdravlja, kako bi se stvorili preduslovi za realizaciju ovog vrijednog projekta. Izgradnjom nove bolnice, riješili bi problem smještaja naših starijih građana uslijed nedostatka Doma starih, a time bi se stvorili preduslovi i za liječenje pacijenata u završnoj fazi bolesti u Evropi poznat pod nazivom "Hospicij", koji bi, u ovom slučaju, bio smješten u objektu sadašnje bolnice "Blažo Jošov Orlandić"", istakao je Dragaš.

On je dodao da kada je u pitanju socijalna zaštita, Socijaldemokrate će preispitati sva dosadašnja socijalna davanja i obezbijediti pravedniju raspodjelu svim socijalnim kategorijama, dok će kako tvrdi Dragaš iznos sredstava na ime socijalnih davanja svake godine povećati za najmanje 10 odsto.

"Socijalne usluge kroz različite programe treba da budu fokusirane na ranjive kategorije i one pojedince koji se suočavaju sa ozbiljnim ekonomskim i životnim teškoćama. Socijaldemokrate će raditi na jačanju programa koji pružaju pomoć i podršku bolesnim, starim, licima sa invaliditetom, beskućnicima, nezaposlenim, onim bez odgovarajućih kvalifikacija, zavisnicima, žrtvama nasilja, samohranim roditeljima i drugim socijalno ranjivim kategorijama. Neophodno je da socijalne usluge koje im se pružaju uključuju kvalitetan socijalni rad, kućnu pomoć, smještaj, otvaranje novih servisa pomoći i podrške. Kao ljudi od riječi i djela, nastojaćemo da realizujemo sve stavke našeg izbornog progama, uključujući i ove koje se tiču zdravstvene i socijalne zaštite, a koji će našoj opštini donijeti novi kvalitet. Podržite Socijaldemokrate, zaokružite broj 8. Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara", zaključio je Dragaš.

Bonus video: