Varhelji: Crna Gora da povuče odluku o protjerivanju ambasadora Srbije

"Poštovanje dobrih komšijskih odnosa i regionalna saradnja su kameni temeljci proširenja Evropske unije (EU) i Procesa stabilizacije i pridruživanja"

51630 pregleda 1933 reakcija 181 komentar(a)
Varhelji, Foto: Luka Zeković
Varhelji, Foto: Luka Zeković

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji saopštio je večeras da pozdravlja odluku Vlade Srbije da povuče odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića.

"Pozdravljam odluku Vlade Srbije da povuče odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore. Pozivam Crnu Goru da uradi isto. Poštovanje dobrih komšijskih odnosa i regionalna saradnja su kameni temeljci proširenja Evropske unije (EU) i Procesa stabilizacije i pridruživanja", napisao je Varhelji na Tviteru.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je juče za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

Iz MVP su tada saopštili da je "Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao oslobođenjem i slobodnom voljom crnogorskog naroda".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je tada da je povodom proglašenja Božovića personom non grata postupilo na recipročan način i ambasadora Crne Gore u Srbiji, Tarzana Miloševića takođe proglasilo personom non grata.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas saopštila da će Srbija večeras jednostrano povući odluku o proglašenju personom non grata ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića.

Bonus video: