Bošnjačka stranka: Varhelji nije upoznat sa Božovićevim izjavama kojima dovodi u pitanje crnogorsku samostalnost

Oni su pozvali zvaničnike EU da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema svim pitanjima unutar regiona Zapadnog Balkana, "posebno na pitanja koja se tiču suvereniteta država i pokušaja negiranja samostalnosti i nezavisnosti bilo koje države”"

10693 pregleda 85 reakcija 82 komentar(a)
BS, Foto: Bošnjačka stranka
BS, Foto: Bošnjačka stranka

Izjave visokih evropskih zvaničnika oko bilateralnih odnosa između Crne Gore i Srbije moraju biti plod sveukupne analize i dobrog poznavanja svih pitanja koja su od istorijske, političke i državotvorne važnosti za svaku državu pojedinačno, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

„Crna Gora se iskreno zalaže za dobrosusjedske odnose i nastavak započetih EU integracija. U tom kontekstu, očekujemo da naši evropski partneri temeljno proprate sve one procese koji su važni za dobre odnose između država u regionu", naveli su oni.

Kako dodaju, u pravcu jačanja bilateralnih odnosa dviju država, mora se poštovati suverenitet svake države.

"S toga, smatramo da evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji nije na adekvatan način upoznat sa posljednjim izjavama odlazaćeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori, koji se suprotno diplomatksoj praksi, miješao u unutrašnja pitanja Crne Gore, dovodeći čak u pitanje crnogorsku samostalnost i nezavisnost", tvrde u ovom političkom subjektu.

Oni su pozvali zvaničnike EU da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema svim pitanjima unutar regiona Zapadnog Balkana, "posebno na pitanja koja se tiču suvereniteta država i pokušaja negiranja samostalnosti i nezavisnosti bilo koje države”".

Bonus video: