Petković manje košta Tivćane od Novosela

Dva nova potpredsjednika Opštine koja su na te funkcije stupili 22. oktobra, Vladimir Arsić (NP) i Goran Božović (GB), su za oktobar primili bruto plate u iznosu od 515, odnosno 488 eura

11788 pregleda 227 reakcija 13 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović (Narod pobjeđuje), koji je na tu funkciju stupio 16. oktobra, za taj mjesec dobio je bruto platu od 938 eura, odnosno oko 610 eura neto.

Njegov prethodnik, bivši tivatski gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS) prema posljednejm objavljenom izvještaju o zaradama javnih funkcionera u Tivtu za vrijeme bivše DPS-SD-HGI vlasti, za septembar je primio punu bruto platu od 1.907 eura, odnosno oko 1.240 eura neto.

Jedini od novoimenovanih javnih funkcionera tivatske vlasti koji je za oktobar primio punu platu je predsjednik lokalnog parlamenta Andrija Petković (BF) koji je na tu funkciju stupio 28. septembra. Njegova bruto zarada za oktobar iznosila je 1.660 eura, što je oko 1.080 eura u neto iznosu. Petković je u oktobru primio i bruto iznos od 270 eura na ime odborničke naknade, ali je on taj novac u skladu sa prije toga datim javnim svojim obećanjem da će se odborničke nadoknade odreći u humanitarne svrhe, uplatio jednom Tivćaninu za nabavku ljekova. Petkovićev prethodnik na mjestu predsjednika lokalne Skupštine Ivan Novosel (DPS) imao je bruto platu od 1.785 eura, a u svoj džep je stavljao i odborničku nadoknadu od 288 eura u bruto iznosu.

Dva nova potpredsjednika Opštine koja su na te funkcije stupili 22. oktobra, Vladimir Arsić (NP) i Goran Božović (GB), su za oktobar primili bruto plate u iznosu od 515, odnosno 488 eura. Posljednje pune bruto zarade bivšeg potpredsjednika Opštine Tivat Ilije Janovića (HGI) iznosile su 1.554, odnosno 1.778 eura u slučaju Dejana Maslovara (SD). Novoimenovana v. d. sekretarka Skupštine Opštine Ivana Aranđus (BF), koja je na tu funkciju postavljena 16. oktobra, za taj mjesec je primila bruto platu od 687 eura.

U Tivtu je nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta, vlast preuzela koalicija tri građanske liste - Narod pobjeđuje (NP), Bokeški forum (BF) i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat (GB), uz parlamentarnu podršku SDP-a.

Ukinuto neograničeno korišćenje službenih vozila

Gradonačelnik Željko Komnenović donio je i novu Odluku o raspodjeli korišćenja službenih vozila u organima lokalne uprave u Opštini Tivat, kojom je ukinuo za vrijeme prethodne DPS-SD-HGI vlasti izraženu praksu svojevrsne privatizacije opštinskih službenih auta od strane najviših lokalnih funkcionera. Tako sada više niko, uključujuči i gradonačelnika, nema na raspolaganju službeno vozilo koje mu je dato na 24-satnu, neograničenu upotrebu, kao što su to za vrijeme prethodne vlasti imali Kusovac, Novosel, Janović, Maslovar i glavna administratorka Opštine Marija Sijerković (DPS). Po novoj Odluci, gradonačelnik za službene potrebe može koristiti opštinski “nisan kaškai“, potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić dobio je na korišćenje “reno megan“, kakav može u radno vrijeme koristiti i predsjednik lokalnog parlamenta Andrija Petković, dok je potpredsjednik Opštine Goran Božović na korišenje dobio službeni “ford mondeo“.

Opština trenutno u svim svojim organima i službama, ne računajući specijalna vatrogasna vozila Službe zaštite, raspolaže sa ukupno 20 službenih automobila i jednim motociklom.

Bonus video: