Nema kazni za poslanike DF: Može "fukarski" i "bitango"

Nakon što mu je Brajović oduzeo riječ, Vučinić je tokom sjednice posvećene poslaničkim pitanjima poručio predsjedniku parlamenta da ga je “usred rečenice prekinuo, nepošteno, fukarski”. Njegov kolega Đukanović nazvao je Pažina “bitangom”
75 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2018. 10:12h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović i Janko Vučinić neće biti kažnjeni zbog uvreda koje su u parlamentu izrekli na račun potpredsjednika Vlade Zorana Pažina i predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, potvrđeno je “Vijestima” iz Skupštine.

“Poslanicima Demokratskog fronta Milutinu Đukanoviću i Janku Vučiniću nijesu izrečene mjere zbog povrede reda na sjednici Skupštine Crne Gore održanoj 20. decembra 2017. godine, pa shodno tome neće ni biti procesuirani”, saopšteno je “Vijestima” iz parlamenta.

Nakon što mu je Brajović oduzeo riječ, Vučinić je tokom sjednice posvećene poslaničkim pitanjima poručio predsjedniku parlamenta da ga je “usred rečenice prekinuo, nepošteno, fukarski”. Njegov kolega Đukanović nazvao je Pažina “bitangom”.

Vučinić je ranije rekao da ne očekuje kaznu jer je, kako tvrdi, samo odgovarao na “uvrede koje mu je Brajović uputio kada mu je oduzeo riječ”.

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević ranije je kažnjen sa 10 odsto poslaničke plate nakon što mu je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović izrekao javnu opomenu. Gvozdenović je Kneževiću izrekao opomenu nakon verbalnog sukoba tokom kojeg mu je poslanik Fronta poručio da ga specijalni državni tužilac Milivoje Katnić “drži u fioci, kao jednog od kapitalaca sa bivšim gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom i da se hvali time”.

Nakon što mu je zbog uvreda kolege smanjena plata za 140 eura, Knežević će ostati jedini poslanik koji je kažnjen novčano zbog brojnih incidenta koji su se desili u parlamentu tokom 2017. godine.

Skupština Crne Gore je nedavno, nakon niza incidenata u kojima su glavni akteri bili poslanici Fronta, izmijenio Poslovnik Skupštine i propisao novčane kazne za uvrede. Izmjene Poslovnika inicirali su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS).

Bonus video: