Bajčetić: Građanima treba da bude jasno da je upravo Udba formirala ovu Vladu

Poslanici PzP-a u Skupštini su kazali da će podržati takvu vladu

11292 pregleda 82 reakcija 21 komentar(a)
Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Bajčetić, Foto: Boris Pejović

Portparol Pokreta za promjene, Nikola Bajčetić kazao je da građanima Crne Gore treba da bude jasno da je upravo Udba formirala ovu Vladu.

Poslanici PzP-a u Skupštini su kazali da će podržati takvu vladu.

"PzP se zahvaljuje stvarnom premijeru Abazoviću koji je sinoć javno kazao da ova Vlada neće otvarati tajne dosije Udbe. Sa ovim stavom stvarnog Premijera, postalo je svima jasno da su stavovi Predsjednika PzP o karakteru i prirodi ove Vlade bili apsolutno tačni. Đukanovićev komunističko-mafijaški režim nekontrolisano vlada zemljom, upravo preko tajnih dosijea i Udbe koja nikada nije transformisana i depolitizovana, a u međuvremenu je postala i ključni logistički mehanizam za šverc cigareta i narkotika", kazao je Bajčetić.

On je saopštio da je bez otvaranja dosijea nemoguće sprovesti efikasnu lustraciju niti stvoriti neophodne uslove za demokratizaciju zemlje i vladavinu prava.

"Sad je sasvim jasno da je prljava kampanja protiv Predsjednika Medojevića pokrenuta od strane Udbe i neformalnih centara koji su formirali ovu Vladu. Građanima Crne Gore treba da bude jasno da je upravo Udba formirala ovu Vladu i da je prioritet broj jedan bio spriječiti po svaku cijenu da Medojević sprovede radikalne reforme za koje se zalaže decenijama. Udba ja sama izabrala svog “mandatara” i svog koordinatora koji će ih “kontrolisati”. Ova Vlada je vlada kontinuiteta koja ima zadatak da razbije DF i sacuva kapital prve i druge porodice. Svakim danom ove ocjene Medojevića će biti jasnije sve većem broju prevarenih građana koji su očekivali demontažu Udbe, zabranu DPS i hapšenja lopova koji su opljačkali ovaj narod i državu, zaključio je Bajčetić.

Bonus video: