OO SNP Berane: Nadležni da ispitaju razloge jutrošnjeg incidenta u Kaludri

"Kao politička partija koja je nosilac vlasti u Beranama pomno ćemo pratiti kako će se i na koji način odvijati situacija, na koji će se način kvalifikovati ovo djelo s obzirom da je i predsjednik MZ zajedno sa saradnicima dio organa lokalne samouprave pa samim tim smatramo da je u pitanju napad na službeno lice", kazali su oni

9719 pregleda 3 komentar(a)
Logo, Foto: Arhiva Vijesti
Logo, Foto: Arhiva Vijesti

OO SNP Berane reagovao je na incident koji se je jutros dogodio u beranskom selu Kaludra kada je koncesionar šuma na to području Mileta Jelić sa svojim radnicima fizički napao predsjednika MZ Kaludra Milića Ralevića i njegovog zamjenika Milana Ralevića i nanijeli im teže povrede.

"Nemili događaj koji se u ranim jutarnjim časovima dogodio samo je jedan u nizu svih onih prethodnih koji su se dešavali. Sukob oko šumskih koncesija koji traje mjesecima, nažalost, eskalirao je na način koji nije primjeren 21. vijeku", navodi se u saopštenju.

OO SNP Berane poziva nadležne institucije Uprave policije i Tužilaštva da na adekvatan način ispitaju tvrdnje i navode zbog kojih je došlo do ovakvog sukoba a koji se prema tvrdnjama povrijeđenih lica odnosi na obračun šumske mafije sa mještanima.

"Kao politička partija koja je nosilac vlasti u Beranama pomno ćemo pratiti kako će se i na koji način odvijati situacija, na koji će se način kvalifikovati ovo djelo s obzirom da je i predsjednik MZ zajedno sa saradnicima dio organa lokalne samouprave pa samim tim smatramo da je u pitanju napad na službeno lice", kazali su oni.

Dodaju da će insistirati na rješavanju svih prethodnih dešavanja koja se odnose kako na problem oko raznoraznih koncesija tako i sve ostale nerasvijetljene i do danas do kraja ne sprovedene slučajeve.

"OO SNP će tražiti i od sadašnjih i od budućih nadležnih institucija da se problemi koncesija riješe do kraja, u skladu sa zakonom i da se svi oni koji su se ogriješili o zakon dovedu pred lice pravde i budu adekvatno kažnjeni", kaže se u sapštenju.

Bonus video: