lider pzp-a napušta parlament

Medojević: Podnosim ostavku na mjesto poslanika nakon rasprave o budžetu

Medojević poručuje da ne želi biti dio parlamentarne većine koja će "sahraniti i poslednju šansu" da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava

90122 pregleda 1622 reakcija 268 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je danas da će podnijeti ostavku na poslaničku funkciju.

On je kazao da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom PzP-a, ostavku podnijeti nakon završetka rasprave o budžetu gdje, kako je kazao, treba javnosti da pokažu ideološke, političke i stručne razlike između nove Vlade i PzP-a.

Rasprava o budžetu će, smatra Medojević, pokazati da su bile tačne njegove ocjene o "Vladi Kontinuiteta".

"Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u Parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i našu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukrurnog siromaštva i korupcije. Kako je premijer Zdravko Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomski politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot", ocjenjuje Medojević.

Ističe da je za njega stav nove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zasluzan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori” apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je "iza scene napravljen sramotni dil" sa Đukanovićem o "amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda" i da Vlada Krivokapića i potpredsjednika Dritana Abazovica neće "konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom."

Medojević navodi da Đukanović za njega nikad neće biti "uvaženi predsjednik države" i da je "njegovo amnestiranje od odgovornosti znak slabosti i kulavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade".

"U svom govoru prilikom rasprave o Programu rada Vlade, precizno sam pojasnio naše ideološke i političke razlike oko prirode i karaktera Vlade, upozorio na istorijske posledice pogresne politike Vlade u odnosu na tranziciju vlasti i predložio moj plan radikalnih reformi za demontazu totalitarnog rezima i stvaranja uslova za demokratiju i ekonomski oporavak. U raspravi o budžetu iznijeću i moje viđenje radiklanog raskida u ekonomskoj politici sa neoliberalnim globalističkim modelom i predlog nove ekonomske politike. I to će biti to", navodi Medojević.

Poručuje da ne želi biti dio parlamentarne većine koja će "sahraniti i poslednju šansu" da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

"Vrijeme koje dolazi pokazace koliko sam bio u pravu. Cijenu zabluda platiće narod i to oni najsiromašniji. Crna Gora će postati zemlja trajne korupcije i trajnog siromaštva. Latinska Amerika Evrope."

"Demokratija, sloboda, tržišna ekonomija i vladavina prava nije obavezan ishod. To je stvar sopstvenog izbora, zrelosti nacije i njene političke i društvene elite. To treba zaslužiti i za takvo društvo se mora izboriti. Naš narod na to još nije spreman. I to je to", zaključio je lider PzP-a.

Preporučujemo za Vas