"sada možemo pogledati u oči Evropi"

Vujović: Smjenom totalitarnog režima krenuli u novo doba

"DF će i dalje davati snažnu i iskrenu podršku novoj Vladi Crne Gore, ali će u korist svih građana biti i konstruktivan kritičar bilo kojeg eventualnog promašaja nove Vlade", saopštio je Vujović

5854 pregleda 16 komentar(a)
Vujović, Foto: DNP
Vujović, Foto: DNP

Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije (DNP),  Vuk Vujović kazao je da je došao dan kada smo zakoračili u novo doba.

"Došao je i taj Dan kad smo napokon zaokružili naš trud, borbu i žrtve, i mirno i dostojanstveno, kako i dolikuje ponosnoj i slobodnoj Crnoj Gori, zakoračili u novo doba, iako je smijenjen klasični totalitarni režim", kazao je on. 

On je dodao da se nadaju da je Crna Gora otvorila svoje poglavlje za dobro svih naroda i vjera.

"Dosad se dešavalo mnogo toga, i tragičnog, ali i svetog i uzvišenog u našem višedecenijskom stradanju,čekanju i trpljenju. Ali se mora istaći ono što je naglašavano i iz klupa poslanika Demokratskog fronta, da je najveće pregalašto i izgaranje upravo i poteklo iz tog političkog subjekta, uz brojna stradanja njegovih čelnika i članova i simpatizera u svim gradovima Crne Gore u periodu od skoro tri decenije", kazao je on.

Kako je kazao, tokom proteklih godina raslojavanja na prebogatu manjinu i siromašnu većinu, pri čemu je srednji sloj nestao, jedni su prihvatili bezuslovnu borbu za povratak Crne Gore njenom dostojanstvu i pravdi, drugi zaspali u kolotečini i lojalnosti režimu, a treći otišli trbuhom za kruhom videći da u dosad porobljenoj Crnoj Gori nema napretka.

"Ali je trideseti avgust 2020. godine označio prelomni datum u novijoj istoriji Crne Gore i vratio je njegoševskom spoznaniju prava, oslobodio građane da ne robuju sad već propalom režimu i kliki Mila Đukanovića", smatra Vujović.

Zato, kako kaže, sada možemo pogledati u oči Evropi, kojoj je takođe jasno da kreće istinsko približavanje Crne Gore EU, a ne kozmetičke reforme i lažna stremljenja bivših vlasti.

"Boreći se za našu pravoslavnu, jedinu priznatu kanonsku crkvu, za našu Mitropoliju crnogorsko-primorsku, izborili smo se i za prava svih vjera u Crnoj Gori, za njen multinacionalni i multikonfesionalni sklad u vremenu pred nama. Istovremeno, DF će i dalje davati snažnu i iskrenu podršku novoj Vladi Crne Gore, ali će u korist svih građana biti i konstruktivan kritičar bilo kojeg eventualnog promašaja nove Vlade", saopštio je Vujović.

Kako je rekao, u  nadi da će Vlada raditi u interesu svih građana Crne Gore, svih nacija i konfesija, "neka je srećna pobjeda cjelokupnoj Crnoj Gori i konačan pravi ulazak u porodicu evropskih naroda, gdje nam je odavno bilo mjesto".

"U istom kontekstu predsjednik DNP CG, Milan Knežević, je istakao: ''DF će uvijek biti tu, da podrži, i pomogne Vladi, kao što će uvijek biti tu da je i opomene kad uvidi da se sa svoga puta skreće, ili na njemu stagnira"", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas