URA odgovorila DPS-u: Uloga žrtve vam ne ide jer ste sve do sada nastupali kao dželati

Kažu da „nazivati svoje sugrađane i sugrađanke ''četničkom bratijom'', to može samo DPS hobotnica koja, razgnijevljena porazom, ovih dana luči ogromne količine tinte u uzaludnom pokušaju da prikrije svoje pravo lice nasilnika“

12643 pregleda 65 reakcija 55 komentar(a)
URA Nikšić, Foto: URA
URA Nikšić, Foto: URA

Opet se u loncu Milutina Simovića kuva dobro poznata čorba od lokalnih laži, poziva na međunacionalnu mržnju i, naravno, omiljenog im začina – nasrtanja na život Dritana Abazovića, koji je odbio da se proda, kazali su iz nikšićke URE nakon jučerašnjeg reagovanja DPS-a Nikšić.

Kažu da „gospoda“ iz DPS-a jednostavno ne razumiju kako čovjek može biti čovjek, a ne obična roba.

„Kao i obično, svojim su uvredljivim i grubim riječima najbolje sebe opisali. Svi dobro znamo, pa čak i lokalni lažovi uhvaćeni na djelu, ko je zastupnik i branitelj srpskog nacionalizma; ko je devedesetih jurišao na Dubrovnik i slao Nikšićane da ginu za interese Slobodana Miloševića i njegovog jungera – Mila Đukanovića. Jedino im đon-obraz omogućava da zaborave na svoje nacionalističke orgije, prvo velikosrpske a onda veljecrnogorske. Gospodo iz DPS-a, država se ne brani lažima, lopovlukom i podmetanjima, nego radom, naprednim idejama i istinom. Biti Crnogorac ili Crnogorka nije profesija na kojoj se zarađuje, a biti Srbin ili Srpkinja u Crnoj Gori nije sramota“, poručuju iz nikšićke URE.

Oni pozivaju svoje kolege iz DPS-a da se sjete Marka Miljanova i njegove definicije čojstva, jer ona je, kako ocjenjuju iz URE, za DPS porazna.

„Čojstvo je braniti drugoga od sebe, a vi se sada, na kraju svoje bahate vladavine, iskreno zapitajte kada ste i koga odbranili od sebe. Ali uprkos tome, mi iz URE spremni smo da branimo čak i vas, zaštitićemo i vaša prava i vaše prostorije. Stoga i molimo naše sugrađane i sugrađanke da ubuduće zaobilaze prostorije DPS-a kao što se zaobilazi kužno mjesto. I ništa ne brinite, sve je to iznutra već trulo, srušiće se samo od sebe, poraženo svojom naopakom i agresivnom politikom. Jer od njih samih, niko ih odbraniti ne može“, poručuju iz nikšićke URE.

Kažu da „nazivati svoje sugrađane i sugrađanke ''četničkom bratijom'', to može samo DPS hobotnica koja, razgnijevljena porazom, ovih dana luči ogromne količine tinte u uzaludnom pokušaju da prikrije svoje pravo lice nasilnika“.

„Većih političkih konvertita od čelnika DPS-a nema niti će ih ikad biti, a nazivati pripadnika manjinskog naroda islamske vjeroispovjesti tim imenom može samo profašistička organizacija. Do kraja posvećeni konvertitstvu, ovih dana oni pokušavaju da izigravaju žrtve, ali toliko su neuvjerljivi u toj ulozi, jer su dosada veoma uspješno nastupali jedino kao dželati. Stoga i izmisliše da je neko nasrnuo na njihove cijenjene prostorije u Nikšiću gradu, ne bi li se predstavili crnogorskoj javnosti u novoj ulozi žrtve“, kažu iz nikšićke URE.

Odaju da je u saopštenju lokalnog DPS-a tačno jedino da će Nikšić na martovskim izborima poslati snažnu poruku čitavoj Crnoj Gori da su fašizam, nacionalizam, i šovinizam u manjini, jer će se Nikšić, kažu iz URE, konačno osloboditi DPS terora i njihovih ideoloških matrica, koje uporno podmeću drugima, odbijajući da se suoče sa svojim nakaznim političkim likom.

„URA nikada nije bila na strani nasilja i nasilnika, niti će ikada biti, zato je lokalni DPS i prepoznaje kao svog glavnog protivnika na predstojećim izborima. Vidimo se u martu, ako vam iko ostane u partiji“, zaključuju iz odbora URE u Nikšiću.

Bonus video: