Radna grupa sjutra o predlozima poslaničkih klubova

Koprivica smatra da se Poslovnikom ne smije kažnjavati bilo čije političko opredjeljenje ili ponašanje, kao što je to bilo u ranijem periodu

3723 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Radna grupa za izmjene i dopune Poslovnika Skupštine Crne Gore razmatraće sjutra predloge i sugestije koje su dostavili klubovi poslanika i stručne službe parlamentarnih odbora.

To će biti urađeno na osnovu zaključaka sa prve sjednice Radne grupe na kojoj je 30. novembra utvrđena njena metodologija rada.

Koordinator Radne grupe Momo Koprivica rekao je tada da je utvrđena metodologija prema kojoj će se izvršiti sveobuhvatna i temeljna analiza svakog člana Poslovnika i došlo do najboljih rješenja.

Kako je naveo, saglasili su se i da je neophodno jačati kontrolnu ulogu parlamenta.

“Tako bi on bio ne samo vlast koja misli, raspravlja, i odlučuje, nego i vlast pred kojom se polažu računi“, rekao je Koprivica.

On smatra da se Poslovnikom ne smije kažnjavati bilo čije političko opredjeljenje ili ponašanje, kao što je to bilo u ranijem periodu.

“Poslovnik treba da služi kao okvir za organizaciju rada, za živu diskusiju, da imamo tolerantan odnos prema drugom i drugačijem mišljenju“, zaključio je Koprivica.

Članovi Radne grupe razmatraće sjutra istraživanja koja se odnose na poslovnička pitanja, koja je uradio Istraživački centar.

Bonus video: