Joković: Podržaćemo zakon o lustraciji

Prema njegovim riječima, zakon treba da važi jednako za sve i prvo treba poći od funkcionera koji su vršili najodgovornije funkcije

6290 pregleda 205 reakcija 6 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) podržaće zakon o lustraciji čije je donošenje najavila parlamentarna većina, kazao je njen lider Vladimir Joković i poručio da treba da odgovaraju svi koji su, obavljajući državne funkcije, radili protivzakonito.

Joković je kazao da su pored Zakona o slobodi vjeroispovijesti ključni zakon o porijeklu imovine i zakon o lustraciji.

“Što se tiče SNP-a mi ćemo, ako drugi ne budu htjeli, predati zakon o lustraciji u skupštinsku proceduru, i naravno ako ga Vlada bude predložila SNP će ga podržati", rekao je Joković agenciji MINA.

On je poručio da SNP želi da se eleminišu sve anomalije koje su se dešavale u proteklih 30 godina u Crnoj Gori.

“I da služe kao loš primjer onima koji su imali sklonosti da rade nešto što je protiv zakonito sakrivajući se iza vršenja funkcija u Crnoj Gori”, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, zakon treba da važi jednako za sve i prvo treba poći od funkcionera koji su vršili najodgovornije funkcije.

Joković je rekao da bi se radovao da niko ne odgovara povodom tog zakona i da su svi čisti.

“Ali brojne afere koje su se dešavale, brojni natpisi u novinama, sve to treba istražiti i doći do najodgovornijih. Doći do onih koji su to učinili i onih koji su skrivali počinioce”, zaključio je Joković.

Bonus video: