Rajzing Rajnke razgovarala sa Radulovićem i Abazovićem

SAD će nastaviti da očekuju od Crne Gore unapređenje demokratije, ljudskih prava i osnovnih sloboda širom svijeta"

22434 pregleda 118 reakcija 9 komentar(a)
Rajzing Rajnke i Radulović, Foto: Twitter/USAmbMNE
Rajzing Rajnke i Radulović, Foto: Twitter/USAmbMNE
Ažurirano: 07.12.2020. 17:50h

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke razgovarala je danas sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem.

Rajzing Rajnke je navela da se sastala sa Abazovićem kako bi čula "više o tome šta će mu kao potpredsjedniku Vlade biti prioriteti.

"Izrazila sam posvećenost nastavku snažne bezbjednosna saradnje, koja uključuje efikasnu borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala", piše na Tviter nalogu američke Ambasade.

Nakon sastanka sa Radulovićem, Rajzing Rajnke je navela da "kao prijatelji, partneri, saveznici koji dijele iste vrijednosti, SAD će nastaviti da očekuju od Crne Gore unapređenje demokratije, ljudskih prava i osnovnih sloboda širom svijeta".

"Tokom prvog sastanka sa ministrom vanjskih poslova Radulovićem, razgovarala sam o konstruktivnoj ulozi koju je Crna Gora godinama imala u međunarodnim organizacijama. SAD se raduju nastavku naše intenzivne saradnje na međunarodnom planu, uključujući saradnju u okviru NATO saveza", navela je Rajzing Rajnke.

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je Radulović izrazio zadovoljstvo susretom sa ambasadorkom SAD-a, tradicionalnim saveznikom i prijateljem Crne Gore.

"Šef diplomatije je ocijenio da dvije države imaju konstruktivnu bilateralnu saradnju, koja predstavlja jedan od temelja vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore. Radulović je takođe naglasio da su prijateljski međudržavni odnosi dodatno osnaženi strateškim savezništvom u okviru NATO alijanse. Ministar je dodao da Crna Gora ostaje posvećena trima ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore – savezništvu u okviru NATO alijanse, evropskoj integraciji i regionalnoj saradnji, te upoznao sagovornicu sa osnovnim načelima funkcionisanja nove Vlade", navodi se u saopštenju.

Bonus video: