Jokić čestitao Krivokapiću: Vjerujem da ćete imati razumijevanja za probleme koje muče Kotor i Boku

"Nadam se da ćete, imajući sluha za naše potrebe, pronaći vremena i volje da organizujete posebnu sjednicu Vlade u Kotoru, tematski posvećenu problemima i prioritetima regiona Boke Kotorske i četiri bokeške opštine"

6467 pregleda 9 komentar(a)
Jokić, Foto: Boris Pejović
Jokić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić čestitao je novom predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću izbor na tu funkciju.

"U ime građana Kotora i svoje lično, čestitam Vam izbor na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore, kao i svim članovima nove, prve demokratske Vlade Crne Gore. Ovo je veliki korak u daljem razvoju demokratskog društva i demokratske svijesti crnogorskih građana. Posebno sam ponosan na dostojanstvenu i civilizovanu atmosferu koja je pratila prvu smjenu vlasti na izborima u istoriji Crne Gore. Time smo pokazali da baštinimo univerzalne vrijednosti demokratskih društava", istakao je Jokić u čestitki.

On je dodao da vjeruje da će Krivokapić imati razumijevanja za probleme koje godinama muče Kotor i Boku.

"Siguran sam, da ćemo i u ovim, jednako teškim vremenima za čitavo čovječanstvo, imati mudrosti, snage, širine i istrajnosti da gradeći bolje društvo, po mjeri čovjeka, gradimo i Crnu Goru, državu svih njenih građana. Vjerujem da ćete u Vašem mandatu imati razumijevanja za probleme koje godinama muče Kotor, kao i cijeli region Boke. Kotor, grad na listi UNESCO, kroz vjekove je predstavljao kapiju Crne Gore ka Evropi, pa vjerujem da će u Vašem mandatu ta pozicija našeg Grada biti dodatno osnažena. Nadam se da ćete, imajući sluha za naše potrebe, pronaći vremena i volje da organizujete posebnu sjednicu Vlade u Kotoru, tematski posvećenu problemima i prioritetima regiona Boke Kotorske i četiri bokeške opštine. Kotor, zajedno sa drugim gradovima Boke, oslobođen stega centralizacije i monopolizacije, može biti vučna snaga cijele Crne Gore", poručio je Jokić.

Bonus video: