Carevića spremaju za predsjedničke izbore

Na Instagramu profil koji promoviše budvanskog gradonačelnika, izvor Vijesti potvrdio da najava nije bez osnova, dok u kabinetu gradonačelnika kažu da to nije njegov zvanični profil

54674 pregleda 4062 reakcija 172 komentar(a)
“Posvećen rješavanju problema”: Carević, Foto: Vuk Lajović
“Posvećen rješavanju problema”: Carević, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević mogao bi biti kandidat za predsjednika Crne Gore na izborima 2023. Nagovještaj te informacije pojavio se na društvenim mrežama, a da ona nije potpuno bez osnova potvrđeno je iz više izvora, iako u Carevićeviom kabinetu to nijesu potvrdili, ali nijesu ni isključili mogućnost.

Da će Carević biti kandidat Nove srpske demokratije, čiji je i funkcioner, promoviše se uveliko na društvenim mrežama, na kojima su napravljene i grupe koje prikupljaju podršku aktuelnom gradonačelniku Budve.

Carević je predvodio u Budvi koaliciju koja je nosila njegovo ime i porazila Demokratsku partiju socijalista, koja je ostvarila najlošiji izborni rezultat u Budvi u svojoj političkoj istoriji. Carevićeva koalicija u Budvi dobila je na lokalnim izborima 30. avgusta 45 odsto glasova.

Upravo je Carević bio najveća podrška aktuelnom premijeru Zdravku Krivokapiću koga je tokom avgustovskih izbora pratio na svim političkim skupovima širom Crne Gore, rekao je sagovornik blizak predsjedniku Opštine.

I dok se na društvenim mrežama vrti spot u kome se uz video klipove sa litija koje je predvodio, Carević promoviše kao predsjednički kandidat, u njegovom kabinetu Vijestima su kazali da predsjednik Opštine je posvećen rješavanju problema koje je zatekao od bivše DPS vlasti.

“Profil koji je otvoren na društvenoj mreži Instagram, a odnosi se na najavu kandidature gospodina Carevića za predsjednika nije zvaničan. On je vjerovatno nastao od strane podržavalaca koji smatraju da je to dobra ideja, a to je naravno legitimno jer se radi o slobodi mišljenja i izražavanja istog. Predsjednik Carević je u ovom trenutku posvećen obavljanju dužnosti prvog čovjeka Opštine Budva”, rekli su Vijestima iz kabineta.

Carević je jedan od mogućih kandidata Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 2023, imajući u vidu da ima najveću popularnost među političarima ovog političkog saveza, potvrdio je nezvanično sagovornik. Odnosi budvanskog funkcionera sa centralom u Podgorici, koji su jedno vrijeme bili zategnuti - sada su popravljeni, što ide u prilog i ideji da bi on bio mogući kandidat.

Bonus video: