Bečić: Parlamentarni plenum platforma od izuzetne važnosti

On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, obraćajući se učesnicima rekao da današnji sastanak pokazuje zajedničku spremnost da kao država članica uložimo napore i kapacitete kako bismo na adekvatan način odgovorili na sve one obaveze preuzete po osnovu članstva u međunarodnim organizacijama

3905 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Parlamentarni plenum Energetske zajednice predstavlja platformu od izuzetne važnosti za zemlje članice, posebno za države Zapadnog Balkana koje su na putu evropskih integracija, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je kazao da Parlamentarni plenum predstavlja važnu platformu najprije iz razloga što daje mogućnost poslanicima iz nacionalnih parlamenata da vode dijalog o temama koje su vezane za određena pregovaračka poglavlja, kao što su energetika, životna sredina, konkurencija i regionalna politika, vodeći računa o specifičnostima svake države ponaosob.

Bečić je danas, u ime predsjedavanja Crne Gore Energetskom zajednicom od 1. januara do 31. decembra ove godine, otvorio prvi online sastanak Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice.

On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, obraćajući se učesnicima rekao da današnji sastanak pokazuje zajedničku spremnost da kao država članica uložimo napore i kapacitete kako bismo na adekvatan način odgovorili na sve one obaveze preuzete po osnovu članstva u međunarodnim organizacijama.

„Bečić je posebno istakao da će jedna od naših obaveza biti izrada i implementacija integrisanih nacionalnih energetskih i klimatskih planova i izrazio uvjerenje da će naše zemlje posebnu pažnju posvetiti izradi novih projekata za koje će biti dostupni međunarodni izvori finansiranja“, navodi se u saopštenju.

Parlamentarni plenum je tijelo Energetske zajednice u kojoj Crna Gora ima članstvo od 2006. godine.

Bonus video: