Kopitović: Vlada kontinuiteta, kozmetički osvježena sa funkcionerima URA-e

Prema njegovim riječima, to je opasno ponižavanje građana koji su iskreni opozicionari i koji su glas dali koaliciji Za budućnost Crne Gore, očekivajući stvarne promjene i totalnu demontažu “trulog sistema”

4611 pregleda 49 reakcija 12 komentar(a)
Kopitović, Foto: Pokret za promjene
Kopitović, Foto: Pokret za promjene

Trenutna kadrovska rješenja u najvišem organu izvršne vlasti pokazuju da je nova Vlada Crne Gore, Vlada kontinuiteta, kozmetički osvježena sa funkcionerima URA-e, smatraju u Pokretu za promjene (PzP).

Član Glavnog odbora PzP-a Ivan Kopitović kazao je da je najveći paradoks činjenica da je trenutno više onih u Vladi koji su na izborima 30. avgusta glasali za Demokratsku partiju socijalista (DPS), nego onih koji su glasali koaliciju koju je predvodio premijer Zdravko Krivokapić.

Prema njegovim riječima, to je opasno ponižavanje građana koji su iskreni opozicionari i koji su glas dali koaliciji Za budućnost Crne Gore, očekivajući stvarne promjene i totalnu demontažu “trulog sistema”.

“Nažalost, prema trenutnim kadrovskim rješenjima koja smo imali prilike da vidimo u javnosti, ovo je sigurno Vlada kontinuiteta, kozmetički osvježena sa funkcionerima URA-e na čelu sa potpredsjednikom Dritanom Abazovićem, koji ćaska sa ljudima iz bezbjednosnog sektora i zahvaljuje im na dosadašnjem radu”, naveo je Kopitović.

On je rekao da su ti ljudi bili “jedni od naizaslužnijih za torturu i progon svih političkih neistomišljenika bivšeg režima”.

Kopitović je kazao da je nakon prvih imenovanja Krivokapića i najnovijih kadrovskih rješenja njegovih ministara, sada potpuno cjelokupnoj javnosti jasno ono na šta je PzP od početka upozoravao.

Kako je naveo, ispostavilo se da su sve ocjene i stavovi predsjednika PzP Nebojše Medojevića o karakteru i formiranju Vlade bili tačni.

“Ova Vlada je formirana da razbije Demokratski front, a sačuva DPS i zaštiti porodicu Đukanović i ono sto su opljačkali od naroda”, zaključio je Kopitović.

Bonus video: