"Svaki strani diplomata mora biti zaštićen od neprimjerenog kvalifikovanja bilo kojeg javnog djelatnika"

Novinarka Tamara Nikčević objavila je sinoć na RTCG da je ambasadorka SAD na privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta

6928 pregleda 17 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Bečka konvencija je jasna - nijedan strani diplomata ne smije da se miješa u unutrašnje stvari države domaćina, ali zato mora biti zaštićen od neprimjerenog kvalifikovanja bilo kojeg javnog djelatnika, a posebno od autorskih novinara Javnog servisa RTCG, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Novinarka Tamara Nikčević objavila je sinoć na RTCG da je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke na privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Ona je u emisiji Teleskopija u kojoj je gost bio Ljubomir Filipović dodala i da je to žena koja tvrdi da DPS progoni hrišćane. "To ne da je neozbiljno, nego ja ne znam sa čime se to graniči", prokomentarisala je Nikčević.

Ona je insistirala da je njen izvor vrlo pouzdan i pitala "da li je moguće da jedna tako velika zemlja pošalje u Crnu Goru takvu ambasadorku".

Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je danas na Tviteru da neosnovane optužbe protiv ambasadorke jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori.

"Neosnovane optužbe protiv amb. Rajnke izrečene juče na RTCG jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost", objavili su ranije danas iz ambasade.

Bonus video: