Stanić: Vlada kontinuiteta slijedi nakaradnu ekonomsku politiku DPS-a

"Premijer je i najavio u svom ekspozeu kontinuitet ekonomske politke pa nije jasno u čemu se sastoje promjene koje je nova parlamentarna većina obećala građanima", kazao je Stanić

7760 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Najava nove Vlade o rasprodaji Aerodroma Crne Gore još je jedan dokaz da je ovo Vlada kontinuiteta koja dosljedno slijedi nakaradnu ekonomsku politiku DPS-a, tvrdi Član Predsjedništva i portparol SDP-a Mirko Srtanić.

"Nakon odluke o zaduženju koju su po sopstvenom priznanju donijeli u tajnosti, otuđenje Aerodroma koje se definitivno priprema pokazuje nam već sada sve domete ekspertske Vlade od koje će koristi očigledno najmanje imati građani Crne Gore. Kako drugačije tumačiti objavu premijera i ministra finansija o tome da su državu zadužili 750 miliona eura kroz tajni dil. Da li je ovome potreban poseban komentar sem da se radi o prvorazrednom skandalu već na startu rada nove Vlade", samtra Stanić.

Prema njegovim riječima ""reformski" dometi nove Vlade ne sežu dalje od dosadašnje ekonomske politike, a da je transparentnost rada još i na nižem nivou u odnosu na ovo što smo imali do sada."

On je kazao da je nejasno u čemu se sastoje promjene obećane građanima.

"Na kraju premijer je i najavio u svom ekspozeu kontinuitet ekonomske politke pa nije jasno u čemu se sastoje promjene koje je nova parlamentarna većina obećala građanima", kazao je Stanić.

On tvrdi da Vlada Crne Gore "politikom rasprodaje a posebno Aerodroma želi da profit i novac svih građana stavi u džep nekih vjerovatno njima bliskih investitora".

"Novoj Vladi poručujemo da će se SDP žestoko boriti protiv rasprodaje Aerodroma kao i svih drugih strateških monopolskih dobara države Crne Gore, kao i besomucnog zaduživanja koje treba da optereti buduće generacije i odvede Crnu Goru u dužničko ropstvo", zaključio je Stanić.

Bonus video: