Eraković: Krivokapić obmanuo javnost, demantovao sam sebe

"Ostaje nam da sa zabrinutošću posmatramo dalji razvoj situacije i preporučujem građanima da više nego ikada poštuju mjere, jer od sada izgleda i zvanično ne postoji bilo kakav oblik institucionalne zaštite"

17963 pregleda 55 reakcija 52 komentar(a)
Eraković, Foto: DPS
Eraković, Foto: DPS

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je obmanuo javnost, saopštio je danas Jevto Eraković, poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS).

"Naime, najavivši ukidanje NKT (Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti) nakon što je izabran za premijera, Krivokapić je najavio da će novoformirano tijelo biti sačinjeno isključivo od struke te da će Vlada donositi odluke upravo na osnovu strukovnih sugestija. Da premijer demantuje sam sebe, nijesmo dugo čekali. Danas je naime formirano Nezavisno stručno tijelo (NST) koje je sačinjeno gotovo isključivo od ljudi koji su u oblasti medicine – nestručni", istakao je Eraković.

On je dodao da će tako ključne preporuke za borbu protiv pandemije, davati ekonomisti Spaić i Milatović, profesorica bezbjednosti Olivera Injac i profesorica engleskog jezika Vesna Bratić.

"I zaista, kada ne bismo bili u dramatičnoj epidemiološkoj situaciji, za šta odgovornost najvećim dijelom zbog svog ponašanja u prethodnim mjesecima snosi i sam premijer, bilo bi smiješno i podrugljivo. Podsjetiću da je u prethodnom NKT bilo 5 univerzitetskih profesora i ljekara specijalista koji su uvažavali savjete respektabilnog tima epidemiologa IJZ (Institut za javno zdravlje). Ovako, ostaje nam da sa zabrinutošću posmatramo dalji razvoj situacije i preporučujem građanima da više nego ikada poštuju mjere, jer od sada izgleda i zvanično ne postoji bilo kakav oblik institucionalne zaštite" rekao je Eraković.

Povezani članci

11. Decembar 2020.

Vlada formirala Savjet za borbu protiv koronavirusa

Bonus video: