Božović: Injac da do 31. decembra penzioniše oficire i podoficire koji su skupljali glasove za DPS

"Pošto se ne radi o kadru, već o licima koja su se ogriješila o zakon, a imajući u vidu da zbog višegodišnjeg partijskog zapošljavanja inače postoji višak zaposlenih u GŠVCG i Ministarstvu odbrane, njihovim odlaskom neće biti ugrožena borbena gotovost Vojske", rekao je Božović

22553 pregleda 77 reakcija 48 komentar(a)
Božović, Foto: Printscreen YouTube
Božović, Foto: Printscreen YouTube

Nova srpska demokratija (NSD) i poslanički klub Demokratskog fronta (DF) hitno traže od nove ministarke odbrane Olivere Injac da iskoristi zakonsku mogućnost i da do 31. decembra penzioniše sve oficire i podoficire koji ispunjavaju uslove za penzionisanje, a u proteklom periodu su bili politički aktivisti u prikupljanju glasova za DPS, pa ih je zbog toga bivši ministar Predrag Bošković nagradio izuzimanjem od penzionisanja.

To je u saopštenju kazao poslanik DF-a Milo Božović koji je dodao da je u cilju realizacije obećanja stranaka parlamentarne većine datih građanima Crne Gore neophodno je mnogo brže raditi na promjenama i u potpunosti koristiti ovlašćenja koja stoje na raspolaganju novim članovima Vlade.

"Pošto se ne radi o kadru, već o licima koja su se ogriješila o zakon, a imajući u vidu da zbog višegodišnjeg partijskog zapošljavanja inače postoji višak zaposlenih u GŠVCG i Ministarstvu odbrane, njihovim odlaskom neće biti ugrožena borbena gotovost Vojske", rekao je Božović.

On je istakao da je druga urgentna stvar da ministarka Injac u što kraćem roku objelodani način izrade formacije Vojske tokom 2020. godine, koja je po njihovim, kako navodi, pouzdanim informacijama u zadnjih par mjeseci najmanje šest puta vraćana na doradu, a sve u cilju brisanja nepodobnih i dopisivanja formacijskih mjesta koja su potom popunjavana partijski, poznatom metodom prepoznavanja terena

"Partijsko zapošljavanje i konačna formacija završena je tek pred sami izbor nove Vlade i zahtijevamo da se kao takva stavi van snage, ponište sva nezakonita postavljenja i prijemi, a svi koji su učestvovali u pomenutim nezakonitostima procesuiraju. Potom pristupiti izradi nove formacije koja će biti prilagođena stvarnim potrebama Vojske i MO, a dopunu izvršiti najkvalitetnijim kadrom koji će časno i dostojanstveno obavljati svoju dužnost", zaključio je Božović.

Bonus video: