Demos: Crnoj Gori potreban ozbiljan politički i kulturni dijalog

Dodaje se da je održana sjednica novoizabranog Glavnog odbora na kojoj su za potpredsjednike stranke izabrani Radovan Asanović, Ksenija Milović i Neđeljko Rudović

5746 pregleda 10 komentar(a)
Sa Skupštine Demosa, Foto: Demos
Sa Skupštine Demosa, Foto: Demos

Crnoj Gori potreban je ozbiljan politički i kulturni dijalog koji bi doveo do šireg konsenzusa o temeljnim vrijednostima u crnogorskom društvu, ocijenjeno je na sjednici Skupštine Demosa.

Iz te partije su kazali da je razmatran rad stranke između dvije Skupštine, kao i dalji pravci djelovanja, a usvojene su izmjene Statuta stranke i Politička deklaracija.

“Na Skupštini je zaključeno da je Crnoj Gori potreban ozbiljan politički i kulturni dijalog koji bi doveo do šireg konsenzusa o temeljnim vrijednostima u crnogorskom društvu”, navodi se u saopštenju.

Iz Demosa su kazali da su na sjednici Skupštine izabrani stranački organi – Glavni odbor i predsjednik stranke, na osnovu predloga Opštinskih odbora i slobodnih pojedinačnih kandidatura.

“Za predsjednika stranke izabran je Miodrag Lekić većinom glasova, uz jedan glas protiv i jedan uzdržan”, kaže se u saopštenju.

Zaključeno je, kako se dodaje, da Demos ostaje u svom radu ozbiljna, demokratska, moderna, evropska, reformska stranka centra čiji je glavni cilj stvaranje društvenih uslova za bolji i pravedniji život građana.

Sa Skupštine Demosa
Sa Skupštine Demosafoto: Demos

“U usvojenoj Političkoj deklaraciji je istaknuto da u predstojećem vremenu bremenitom mnogim izazovima neće izostati doprinos Demosa izgrađivanju sistema demokratske, ekonomske, kulturne emancipacije Crne Gore, kao i zajedničkog imenitelja našeg državnog identiteta i kulturnog jedinstva građana”, kazali su iz te partije.

Dodaje se da je održana sjednica novoizabranog Glavnog odbora na kojoj su za potpredsjednike stranke izabrani Radovan Asanović, Ksenija Milović i Neđeljko Rudović.

“Na istoj sjednici izabrano je novo Predsjedništvo stranke u kojem jednu polovinu čine žene”, kaže se u saopštenju.

Iz Demosa su kazali da je prihvaćen predlog Predsjednika stranke da se sljedeća sjednica Skupštine održi za dvije godine, kada će se, kako su naveli, steći uslovi za njeno održavanje u normalizovanim uslovima.

“Skupština Demosa protekla je na bazi uspješnih tehničkih povezivanja koje su omogućile efikasan rad i demokratsko odlučivanje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je način održavanja Skupštine bio prilagođen epidemiološkim uslovima i mjerama koje su na snazi, i da je u njenom radu učestvovalo 105 delegata.

“Izabrani delegati su bili povezani putem aplikacije zoom iz više opština odakle su izrazili stavove i glasanje u ime sjeverne, srednje i primorske regije. Usvojene odluke i snimljen rad Skupštine predstavljaju arhivski i javni dokument”, kazali su iz Demosa.

Bonus video: