"u vezi dostavljanja Zakona o rebalansu budžeta"

PzP: Bečić da brzo reaguje na dopis Medojevića

"Imajući u vidi raniji praksu, DRI će prihvatiti poziv Skupštine ili Odbora za ekonomiju i budžet, jer je to njihova zakonska nadležnost i obaveza, posebno jer DRI mora uraditi redovni izvještaj o završnom računu države za 2020. godinu koji bi bez rebalansa sasvim sigurno bio negativan"

12067 pregleda 18 komentar(a)
Medojević govori u Skupštini, Radulović sjedi iza njega, Foto: Screenshot
Medojević govori u Skupštini, Radulović sjedi iza njega, Foto: Screenshot

Pokret za promjene (PzP) očekuje brzu reakciju predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića na dopis predsjednika PzP Nebojše Medojevića u vezi dostavljanja Zakona o rebalansu budžeta za 2020. godinu i neophodnosti poziva Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da u skladu sa zakonom dostavi Skupštini svoje stručno mišljenje o zakonitosti tajnog zaduženja države za 870 miliona eura (sa kamatama) i neophodnosti usklađivanja prihoda i rashoda budžeta za 2020. godinu zbog značajnih izmjena koje su se dogodile nakon usvajanja rebalansa budžeta u junu ove godine, saopšteno je danas iz PzP.

Bečić
Bečićfoto: Luka Zeković

U saopštenju PzP se dodaje da je šef Kluba poslanika Demokratski front (DF) - PzP, Branko Radulović na poslednjoj sjednici kolegijuma tražio zakazivanje vanredne sjednice Parlamenta zbog ovih otvorenih pitanja oko budžeta i zaduženja, ali da je ostatak poslaničkih klubova bio za to da se prvo traži dokumentacija o zaduženju.

"Imajući u vidi raniji praksu, DRI će prihvatiti poziv Skupštine ili Odbora za ekonomiju i budžet, jer je to njihova zakonska nadležnost i obaveza, posebno jer DRI mora uraditi redovni izvještaj o završnom računu države za 2020. godinu koji bi bez rebalansa sasvim sigurno bio negativan. U cilju obezbjeđivanja zakonitosti i ustavnosti rada Vlada, predsjednik Skupštine bi trebao što prije da reaguje na inicijativu predsjednika PzP", zaključuje se u saopštenju PzP.