Forca i SD za istragu afere "Koverta", BS i HGI ćute

Optužbe su veoma ozbiljne i zaslužuju još ozbiljniji tretman prevashodno od pravosudnog sistema. Zato, pozivamo sve nadležne institucije i lica koja su obuhvaćena u medijskom ratu da usko i transparentno sarađuju sa institucijama pravde kako bi građani saznali pravu istinu o veoma važnim optužbama”, kazao je predsjednik Force Nazif Cungu za “Vijesti”
4225 pregleda 2 komentar(a)
Teško je utvrditi istinu: Cungu, Foto: Savo Prelević
Teško je utvrditi istinu: Cungu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2019. 20:29h

Veoma je teško u ovom trenutku utvrditi pravu istinu oko svih ovih silnih informacija koje dobijamo svaki dan, kazao je predsjednik Force Nazif Cungu “Vijestima”, komentarišući aferu “Koverta”. On je naveo da je bitno da nadležni ozbiljno tretiraju optužbe u ovoj aferi.

Iz Socijaldemokrata (SD), takođe poručuju da podržavaju nadležne organe da efikasno sprovedu sve neophodne radnje.

“Veoma je teško u ovom trenutku utvrditi pravu istinu oko svih ovih silnih informacija koje dobijamo svaki dan. Optužbe su veoma ozbiljne i zaslužuju još ozbiljniji tretman prevashodno od pravosudnog sistema. Zato, pozivamo sve nadležne institucije i lica koja su obuhvaćena u medijskom ratu da usko i transparentno sarađuju sa institucijama pravde kako bi građani saznali pravu istinu o veoma važnim optužbama”, kazao je Cungu.

Iz SD-a kažu da naglašena politizacija ovih postupaka ne doprinosi efikasnijem radu Tužilaštva.

Ovo posebno ako se ima u vidu činjenica da je Tužilaštvo reagovalo i u procesu je dobijanja izjava, odnosno saslušavanja mnogih aktera navedenih afera koje zaokupljaju pažnju javnosti, naveli su iz SD. Ipak, nisu svi koalicioni partneri Demokratske partije socijalista (DPS) željeli da govore o optužbama na račun te partije i njenog lider Mila Đukanovića.

Iz Bošnjačke stranke (BS) i Hrvatske građanske inicijative (HGI) nisu željeli da komentarišu aferu u kojoj je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, koji je trenutno u bjekstvu, objavio snimak na kojem bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću daje kovertu u kojoj se navodno nalazilo oko 100.000 dolara, te optužbe da je nelegalno finansirao predizborne kampanje DPS-a, plaćao dugove i odmore Đukanovića i garantovao za kredite šefa DPS-a.

Do sada se, od koalicionih partnera DPS-a, oglašavala samo Liberlna partija (LP) iz koje su pozvali pravosudne organe i Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK) da transparentno i nepristrasno postupe u aferi “Koverta”.

Bonus video: