Simović obećao pomoć mještanima Humaca i Željezare oko legalizacije objekata

„Opština bi postala vlasnik predmetnog zemljišta koje je zbirne površine oko 100.000 metara kvadratnih, a na kojem se nalazi 200 stambenih objekata i oko 800 korisnika objekata"

9322 pregleda 45 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović obećao je stanovnicima naselja Humci i Željezara, čiji se stambeni objekti nalaze na zemljištu koje je u vlasništvu Željezare Tosčelik, da će im lokalna uprava pomoći da legalizuju objekte i na taj način, kako stoji u saopštenju za javnost, „obezbijede svoju i sigurnost doma za svoje porodice“.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Simović je prethodno menadžmentu Tosčelika predložio da mještani pomenutih naselja postanu zvanični vlasnici parcela, a da Opština Nikšić definiše vlasnički odnos sa Željezarom.

„Opština bi postala vlasnik predmetnog zemljišta koje je zbirne površine oko 100.000 metara kvadratnih, a na kojem se nalazi 200 stambenih objekata i oko 800 korisnika objekata", kaže se u saopštenju.

Simović je istakao da smatra da je ovo prvi korak u rješavanju njihovog najbitnijeg životnog pitanja i da Opština Nikšić u "želji da im pomogne, preuzima na sebe obavezu da isprati ovaj proces do kraja, ističući da je ta obaveza nemjerljiva u odnosu na želju lokalne uprave da pomogne svojim sugrađanima“, stoji u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, mještani naselja Humci i Željezara izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo što će nakon višedecenijske neizvjesnosti konačno krenuti u rješavanje ovog za njih najvažnijeg životnog pitanja.

Bonus video: