Leposavić: Prioritet usvajanje Etičkog kodeksa za nosioce najviših funkcija u Vladi

" Sagovornici su se saglasili oko daljih zajedničkih aktivnosti posebno kada je riječ o praksi primjene prava uz puno uvažavanje standarda Savjeta Evrope”, saopšteno je nakon sastanka

5368 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava iniciraće usvajanje Etičkog kodeksa za nosioce najviših funkcija izvršne vlasti, najavljeno je danas iz tog resora.

Ministar Vladimir Leposavić primio je danas Evgeniju Giakoumopoulou šeficu programske kancelarije Savjeta Evrope (SE) u Crnoj Gori i njene saradnice, koji su mu čestitali povodom stupanja na dužnost.

Kako se navodi, iz SE, kao i do sada, pružili su punu podršku Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava i stavili na raspolaganje svu svoju ekspertsku pomoć.

"Sagovornici su se saglasili oko daljih zajedničkih aktivnosti posebno kada je riječ o praksi primjene prava uz puno uvažavanje standarda SE", kaže se u saopštenju.

Leposavić je poručio da će biti intezivirana saradnja na brojnim projektima ekspertske pomoći koju ova međunarodna organizacija u Crnoj Gori pruža u kontinuitetu.

"Prva od aktivnosti biće iniciranje usvajanja Etičkog kodeksa za nosioce najviših funkcija izvršne vlasti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: