Vuković: Bratić da razriješi Backović

Vuković je rekao da je "uz dokumentacionu građu, ministarki u okviru Informacije o nezakonitom postupanju prema zaposlenoj od strane direktorice Backović, predat i materijalni dokaz"

23319 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora

Potrpedsjednik Demokratske Crne Gore Nikšić, Nemanja Vuković, uputio je danas ministarki prosvjete, kulture, nauke i sporta, Vesni Bratić, Zahtjev za razrješenje direktorice JPU "Dragan Kovačević" Nikšić, Radmile Backović, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Uvaženoj ministarki Bratić predali smo cjelokupnu dokumentacionu građu i smatramo da je, usled svih otkrivenih nezakonitih radnji, a što su u svojim izvještajima konstatovale Državna revizorska institucija i Uprava za inspekcijske poslove, te njenog nezakonitog trećeg mandata i nezakonite prodaje starog i kupovine novog službenog vozila, neophodno da gospođa Backović u najskorijem roku bude razriješena sa funkcije direktorice JPU "Dragan Kovačević" Nikšić", istakao je Vuković.

On je dodao da je "uz dokumentacionu građu, ministarki u okviru Informacije o nezakonitom postupanju prema zaposlenoj od strane direktorice Backović, predat i materijalni dokaz".

"Što potvrđuje našu ranije izrečenu tezu da je gospođa Backović vršila pritisak na radnike koji su potpisnici peticija za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Demokrate ostaju trajno posvećene borbi za vladavinu prava i dosledno poštovanja zakona kako bi Crna Gora postala moderna i evropska država", zaključio je Vuković.

Bonus video: