Krivokapić: Nacrt budžeta biće gotov do 20. decembra, ne plašim se da li će biti izglasan

"Što se tiče zlonamjernih interpretiranja, meni je drago što su javnost i mediji sa tolikom pažnjom prihvatili naš rad i mi želimo do kraja da budemo transparentni"

29357 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Krivokapić je ponovio da će Vlada do 20. decembra napraviti Nacrt budžeta, što znači da će 21. decembra na sjednici Vlade usvojiti Predlog koji će proslijediti u skupštinsku proceduru.

"Ne plašim se da li će biti izglasan ili ne. Uradili smo sve što je u našoj moći. Nas očekuje svaki dan da pravimo takve iskorake koje niko do sada u Crnoj Gori nije radio. Što se tiče zlonamjernih interpretiranja, meni je drago što su javnost i mediji sa tolikom pažnjom prihvatili naš rad i mi želimo do kraja da budemo transparentni. Nije moguće napraviti dokument od toliko strana i u kratkom vremenskom periodu a da nema neku grešku. Da li je permutovan broj, ili je pogrešan zarez ili je neko dostavio nešto, a nijeste mogli sve da iskontrolišete, to je trka sa vremenom. Ali to su propusti isključivo formalne prirode", kazao je Krivokapić.

Na pitanje šta se dešava sa Uredbom o organizaciji rada državne uprave, da li je Vlada izmijenila i da li je povukla tu izmjenu, odgovorio je da je uredba izmijenjena i objavljena u Službenom listu.

"Ako mislite na onu koja je bila nakon što je ova vlada došla, ona je izmijenjena i objavljena u Službenom listu", naveo je Krivokapić.

On je kazao da tehničkog rebalansa neće biti i u poptunosti je ispoštovano zakonsko rješenje.

"Što se tiče uredbe i danas je trebalo da se mijenja jedan dio, koji se odnosi na nadležnost koja nije dovoljno precizirana u oblasti energetike, odlustali smo od toga i to će biti na narednoj sjednici vjerovatno u četvrtak", rekao je Krivokapić.

Bonus video: