Veljović: Etički i moralni kodeks moraju biti postulat u djelovanju i postupanju

"Uspjeli smo da zajedno i jedinstveno pronađemo efikasne i primjerene odgovore i garantujemo osjećaj sigurnosti i bezbjednosti svakog pojedinca, porodice i zajednice", naveo je Veljović

11873 pregleda 557 reakcija 57 komentar(a)
Veljović, Foto: Boris Pejović
Veljović, Foto: Boris Pejović

Svi koji dođu jednog dana moraju i otići i o tom danu treba razmišljati jer samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa na ostvareno, napisao je na tviteru bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je dužnost predao Vesku Damjanoviću, budućem v.d direktora Uprave policije.

"Uvaženi pripadnici crnogorske policijske organizacije, poštovane kolege, bila je čast i privilegija da zajedno brinemo o bezbjednosti svih građana i države", napisao je Veljović na tviteru.

On je izrazio zahvalnost, na kako je rekao, odgovornosti, posvećenosti, odlučnosti i hrabrosti u realizaciji značajnih rezultata i ostvarenog progresa u kako kaže, svim oblastima djelovanja.

"Godina za nama obilježena je nezapamćenom pandemijom i drugim izazovima i iskušenjima i možda je jedna od najtežih u posljednje tri decenije. Uspjeli smo da zajedno i jedinstveno pronađemo efikasne i primjerene odgovore i garantujemo osjećaj sigurnosti i bezbjednosti svakog pojedinca, porodice i zajednice", naveo je Veljović.

Odnosi povjerenja i partnerstva policije i građana su temeljna vrijednost koju, kako je rekao bivši direktor UP, treba dodatno podsticati, a etički i moralni kodeks moraju biti postulat u djelovanju i postupanju.

"Napuštam policijsku organizaciju, jedinstvenu, snažnu i značajno reformisanu i spremnu da sačuva sigurnost zajedničke države, ali kao i promotera regionalne saradnje i pouzdanog partnerstva ", napisao je Veljović.

Bonus video: