Srzentić: Članstvo i iskustvo Hrvatske od velikog značaja za Crnu Goru

Srzentić je rekla da će se fokusirati na aktivnosti koje će obezbijediti veću pristupačnost i uključenost građana u rješavanje problema putem novih tehnologija

5021 pregleda 6 komentar(a)
Grubišić i Srzentić, Foto: MJU
Grubišić i Srzentić, Foto: MJU

Iskustvo Hrvatske na putu evropske integracije i reforme javne uprave i digitalne transformacije veoma je značajno za Crnu Goru, kazala je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

Ona se sastala danas sa hrvatskim ambasadorom u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, kome je predstavila prioritete u radu Ministarstva i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave, koji treba da obezbijede povećanje povjerenja građana.

Srzentić je rekla da će se fokusirati na aktivnosti koje će obezbijediti veću pristupačnost i uključenost građana u rješavanje problema putem novih tehnologija.

“Članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji (EU) i iskustvo koje je imala na putu integracija, kao i u oblasti reforme javne uprave i digitalne transformacije, od velikog je značaja za Crnu Goru”, navela je Srzentić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju Hrvatske i Crne Gore i razmjene najbolje prakse.

Grubišić je istakao spremnost da doprinese unapređenju saradnje dvije države, posebno u oblasti prenošenja iskustava u oblasti reforme javne uprave kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, kao i digitalizacije javnih usluga.

On je naglasio da će Hrvatska nastaviti da podržava Crnu Goru u daljem procesu evropskih integracija.

Kako je naveo Grubišić, za Hrvatsku je veoma važan nastavak evropskog puta Crne Gore.

On je pozdravio aktivnosti na planu izgradnje moderne i efikasne javne uprave.

“Grubišić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da Hrvatska svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave i poboljšanja kvaliteta javnih usluga kroz modernizaciju i inovacije u javnom sektoru”, kaže se u saopštenju.

On je čestitao Srzentić stupanje na dužnost i naveo da je zadovoljan tradicionalnim prijateljskim odnosima Crne Gore i Hrvatske.

Bonus video: