MVP: Postupak protiv Vlahovića, službeni dokument je učinio javnim

"Podsjećamo da su, do sada, protiv ambasadora Vlahovića pokrenuta tri disciplinska postupka, sva tri zbog teže povrede službene dužnosti, od čega su dva okončana propisivanjem novčane kazne, dok je jedan postupak u toku"

64948 pregleda 388 reakcija 72 komentar(a)
Vlahović, Foto: Boris Pejović
Vlahović, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je danas da će pokrenuti disciplinski postupak protiv već opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, povodom objavljivanja teksta pod naslovom "Depeša br. 155/2018ʺ u jednom crnogorskom mediju, čime je službeni dokument MVP učinio javnim, saopšteno je iz MVP.

"Postoji osnovana sumnja da je ovim činom prekršio član 112 Zakona o vanjskim poslovima, stav 1, tačke 3, 5 i 6, koji se odnosi na teže povrede službene dužnosti. Podsjećamo da su, do sada, protiv ambasadora Vlahovića pokrenuta tri disciplinska postupka, sva tri zbog teže povrede službene dužnosti, od čega su dva okončana propisivanjem novčane kazne, dok je jedan postupak u toku", ističe se u saopštenju MVP.

Iz tog Vladinog resora su dodali da su za teže povrede službene dužnosti predviđene četiri moguće kazne: novčana kazna od 20% do 30% zarade isplaćene za mjesec u kojem je novčana kazna izrečena, u trajanju do šest mjeseci; zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dvije godine; zabrana napredovanja do dvije godine; prestanak radnog odnosa.

"O navedenom će odlučivati Disciplinska komisija Vlade Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: