LP: Najava haosa i potpunog rasula, ostavka Vlade je jedini način da se izbjegne krah

U reagovanju LP navodi se da se Vlada još jednom pokazuje nesposobnom da vlada i da očuva osnovne normalne tokove života crnogorskog društva i države

3987 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Najava Vlade da neće usvojiti Zakon o budžetu do 31. decembra najava je haosa i potpunog rasula koje ubrzo čeka državu i praktično je uvodi u vanredno stanje, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

„Jedini način da se izbjegne takav krah i da se barem malo smanji šteta koju najavljuju jeste da Vlada hitno podnese ostavku i vrati mandat Skupštini Crne Gore“, kazali su iz LP.

Vlada je danas donijela odluku da do kraja godine ne predloži Nacrt budžeta za narednu, već da pređe na privremeno finansiranje. Budžet za narednu godinu će se donijeti do marta.

U reagovanju LP navodi se da se Vlada još jednom pokazuje nesposobnom da vlada i da očuva osnovne normalne tokove života crnogorskog društva i države.

„Nakon sramotnih epizoda sa tajnim zaduživanjem, donošenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti iza leđa javnosti, imenovanja kontroverznih kadrova na najviše i odgovorne funkcije i potpunog bezakonja i nepoštovanja procedura, pitamo se iz kakvog moralnog kapitala ova Vlada uopšte crpi svog legitimitet“, kaže se u reagovanju.

Iz LP su kazali da je uvođenje u vanredno stanje i ostavljanje države bez budžeta gotovo pola godine neviđeno u modernoj istoriji Crne Gore.

„Ali i prepoznatljiv manir ove vlasti i na lokalnom i ja državnom nivou, a za to neko mora da snosi odgovornost“, dodaje se u reagovanju.

Bonus video: