Grbavčević: Abazović je diskreditovao URU, predlaganjem trećerazrednog kandidata za Predsjednika

Grbavčević je istakla da su "pošteni i čestiti Albanci" iz Abazovićevog grada pokazali koliko mu vjeruju te da on treba da politički odgovorno da postupi i ponudi ostavku, ali da "očigledno nema urođen stid za nepovjerenje koje je dobio u Ulcinju i šire"
272 pregleda 15 komentar(a)
Zdenka Grbavčević, Foto: Građanski pokret URA
Zdenka Grbavčević, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 19.04.2018. 12:55h

Diktatorski i falangistički model Dritana Abazovića, protjerivanjem iz Partije slobodomislećih i moralnih pojedinaca nedvosmisleno pokazuje svu njegovu političku slabost i beskrupuloznost trgovanjem sa moćnijim opozicionim partijama i njihovim liderima, od kojih treba da mrvicama nahrni bolesnu sujetu nekoliko mlađanih saradnika iz Predsjednistva Partije koji je guraju u provaliju sopstvenih posrnuća, baš kao i nekada Pozitivnu Crnu Goru, iz koje dolaze, kazala je Zdenka Grbavčević

"Dritan je diskreditovao URU, predlaganjem trećerazrednog kandidata za Predsjednika i umjesto da podnese ostavku, kao politički odgovoran čin, a što sam na jučerašnjem sastanku Predsjedništva zatražila od njega, on nalazi način da se bliskom intimusu Mladenu Bojaniću, potpredsjedniku nekadašnje Pozitivne Crne Gore dodvori i zamoli za oprost, isključivanjem iz Partije pojedinaca koji se ne mogu prodati i kupiti jeftinim trikovima o obećanju dobijanja značajnih mjesta u izvršnoj vlasti", kazala je Grbavčević.

Ona je istakla da su "pošteni i čestiti Albanci" iz Abazovićevog grada pokazali koliko mu vjeruju te da on treba da politički odgovorno da postupi i ponudi ostavku, ali da "očigledno nema urođen stid za nepovjerenje koje je dobio u Ulcinju i šire".

Abazović sa mladom, politički neznavenom ekipom predsjedništva, kako tvrdi Grbavčević, URU baca u sunovrat i propast, zagovarajući ideje koje se kose sa svim programskim načelima partije.

"Kada sam pristuila URI bilo to je isključivo iz razloga sto je državotvorna i okrenuta Evroatlanskim integracijama i NATO. Moje neslaganje sa njima počinje zbog sulude odluke da se ne podrži ulazak Crne Gore u NATO, a pri tome gospodin Abazović uživa sve privilegije poslaničke funkcije sa zaradom tri puta većom od moje", kazala je Grbavčević.

Istakla je da je njeno veliko zadovoljstvo što više neće biti u društvu "jednog broja licemjernih i ostrašćenjih i retrogradnim idejama davno prošlih vremena zadojenih članova predsjedništva URE".

"URA je partija koja je postala satelit većih i moćnijih, a za sve kojim misle slično meni, tamo nije odavno mjesto. Jedina šansa URE da opstane su njeni mladi i iskreni članovi koji žele bolju Crnu Goru, naravno ukoliko im se pruži prilika da to i na djelu pokažu", zaključila je Grbavčević.

Bonus video: