SD: URA trojanski konj velikosrpskog projekta

"Razumijemo da im nije lako da se nose sa etiketom “političkih veleizdajnika” koja im se svakim danom sve više prišiva, jer se za državu u kojoj se nakon političkih promjena zaviore njene zastave kaže da je oslobođena, a kada se nakon pobjede zaviore zastave tuđe države, ta zemlja je okupirana", kazali su iz SD-a

6355 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Znamo da URA-i teško pada ono na šta ih svakim danom podsjećaju Socijaldemokrate (SD), ali i cjelokupna javnost: da su zapravo trojanski konj velikosrpskog projekta, koji se poslednjih nedjelja brutalno sprovodi u Crnoj Gori upravo zahvaljujući njihovoj podršci, saopšteno je iz SD.

Oni su reagovali na saopštenje šefa poslaničkog kluba koalicije "Crno na bijelo" Miloša Konatara koji je poručio da poslanik SD Damir Šehović pokazuje svojim primjerom da promjene u Crnoj Gori pozitivno utiču na sve, tako što traži kontrolno saslušanje ministra finansija Milojka Spajića i kritikuje zaduženje Vlade Crne Gore.

"Razumijemo da im nije lako da se nose sa etiketom “političkih veleizdajnika” koja im se svakim danom sve više prišiva, jer se za državu u kojoj se nakon političkih promjena zaviore njene zastave kaže da je oslobođena, a kada se nakon pobjede zaviore zastave tuđe države, ta zemlja je okupirana! A sve to zahvaljujući upravo djelovanju navodno “građanskog” pokreta URA, koja nam je umjesto obećane slobode otvorila vrata okupacije, umjesto građanske države teokratsku državu jedne vjerske zajednice i njenih vazala, a umjesto ekspertske svetosavsku vladu, za čije ministre su crnogorci nastali etničkim inženjeringom, a ugledni kolumnisti su ustaška đubrad", navodi se u reagovanju SD-a.

Iz SD tvrde da njih partijski šef poslanika Konatara, koji se našao u apostolskoj Vladi, "ne podsjeća na Rahmana Morinu iz Miloševićeve Vlade, nego na Andriju Radovića, koji će ostati upamćen kao neko ko je prošao put od ministra i predsjednika Vlade Crne Gore, do veleizdajnika".

Dodaju da im je žao što su prinuđeni da slušaju tu "surovu istinu". ali da im je za to krivo njihovo ponašanje i naopaka politika.

"To su činjenice koje ništa, pa ni toliko puta prežvakana tema “Ramada” ne može da izbriše. A povodom kontrolnog saslušanja oko najvećeg do sada zaduženja u “skromnom” iznosu od 750 miliona eura plus 140 miliona kamate, koje je bilo “tajno i organizovano”, i koje zdušno brani Miloš Konatar, podsjećamo ga samo na njegovu izjavu nakon zaduženja od 500 miliona eura 2019. godine: “Svako novo zaduživanje je okov o vratu budućih generacija Crne Gore i uzimanje novih kredita za vraćanje starih dugova se u ekonomskoj teoriji i praksi naziva ulazak u "začarani krug zaduživanja"", navodi se između ostalog u reagovanju SD-a.

Bonus video: