Deletić: Konjevića nije brinulo ko, kako i pod kojim uslovima se zadužuje sve dok je bio blizu državne kase

"Širom zatvorenih očiju skoro sve je aminovao: nabavku brodova iz Kine, zaduženja za željeznicu, ugovor za izgradnju autoputa, ali i prebijanje novinara i bacanje bojnih otrova na sugrađane koji su mirno protestvovali protiv oholosti, bahatosti i korupcije bivše vlasti", rekla je Deletić

9190 pregleda 257 reakcija 35 komentar(a)
Deletić, Foto: Prava Crna Gora
Deletić, Foto: Prava Crna Gora

Nije bilo tako davno, pa se svi toga dobro sjećamo – poslanik Raško Konjević bio je lojalan sljedbenik Mila Đukanovića i Duška Markovića, rekla je Aleksandra Deletić iz Prave Crne Gore.

Deletić je reagovala na izjavu poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića koji je kazao da će predložiti parlamentarnu istragu, jer tajno zaduženje javnih finansija izaziva sumnju

"Dugo je to trajalo. Širom zatvorenih očiju skoro sve je aminovao: nabavku brodova iz Kine, zaduženja za željeznicu, ugovor za izgradnju autoputa, ali i prebijanje novinara i bacanje bojnih otrova na sugrađane koji su mirno protestvovali protiv oholosti, bahatosti i korupcije bivše vlasti. U skupštinskim klupama, iza Đukanovićevih leđa, a blizu Markovića, bio je opijen slavom uspjeha bivše vlasti. „Ćutim, dakle - ministar sam“. Ko, kako, kada, od koga i pod kojim uslovima se zadužuje da popuni budžetske rupe, nije se brinuo ministar Konjević, sve dok je bio blizu državne kase", navodi se u obraćanju Deletić.

Ona navodi da je nakon smjene odnarođene vlasti elementarna politička pristojnost nalaže da se Konjević pritaji i traži oprost nadajući se zaboravu.

"Ali unutarpartijska borba za predsjednika SDP-a, učinila ga je glasnim kritičarem zaduživanja nove vlasti zbog dugova, za koje je njegova zaslužna njegova družina i on sam. Pita, tako, poslanik Konjević ministra Spajića zašto je nabavio pare za plaćanje kredita za brodove koje su on, Brajović i Krivokapić kupovali u dalekoj Kini. Zanima poslanika Konjevića zašto nam treba novac da platimo Kinezima za autoput koji je njegova vlada dogovorila. Ne može da shvati poslanik Konjević kako se to ne naplati poreski dug koji su njegovi drugovi napravili. Poslaniče Konjeviću, sredstva koja je nova Vlada obezbijedila prodajom obveznica, biće dobrim dijelom korištena za saniranje štete koju ste Vi napravili", poručila je Deletić.

Bonus video: