Očekuje se intenziviranje saradnje sa Hrvatskom u oblasti zdravstva

"Na sastanku je bilo riječi o epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom Covid 19, procesu nabavke kvalitetne, bezbjedne i efikasne vakcine protiv ovog virusa, kao i o funkcionisanju i organizaciji zdravstvenog sistema u ovim okolnostima"

4082 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: gov.me
Sa sastanka, Foto: gov.me

Saradnja Crne Gore i Hrvatske u oblasti zdravstva je izuzetno dobra, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja nakon sastanka ministarke Jelene Borovinić Bojović sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

Borovinić Bojović istakla je da u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje, naročito u oblasti transplantacije organa.

Grubišić je, kako je saopšteno, kazao da postoji spremnost Hrvatske da pomogne Crnoj Gori na putu ulaska u EU, kao i da će se kroz konkretne aktivnosti pružiti pomoć crnogorskom zdravstvenom sistemu.

"Na sastanku je bilo riječi o epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom Covid 19, procesu nabavke kvalitetne, bezbjedne i efikasne vakcine protiv ovog virusa, kao i o funkcionisanju i organizaciji zdravstvenog sistema u ovim okolnostima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: