Krivokapić: Zelena ekonomija i digitalna transformacija da budu okosnica saradnje da Kinom

"Kineski ambasador Liu Đin istakao je da su odnosi dvije zemlje prijateljski, poručivši da je izgradnja auto-puta, projekat koji je važan i za Kinu i za Crnu Goru. Očekuje, kako je rekao, da će radovi biti gotovi do sredine naredne godine"

6570 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zahvalio na čestitkama premijera Državnog savjeta NR Kine, Li Kećanga, povodom stupanja na dužnost, kao i zbog solidarnosti koju je Kina pokazala u borbi protiv pandemije Covid19, i naglasio da nova Vlada želi da zelena ekonomija i digitalna transformacija budu okosnica buduće saradnje sa Kinom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je to kazao na sastanku sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Liu Đinom.

Krivokapić se tokom razgovora sa kineskim ambasadorom osvrnuo i na, kako je saopšteno, izgradnju prioritetne dionice auto-puta, Smokovac-Mateševo, kao i na probleme sa kojim se suočila nova Vlada po tom pitanju.

Kako dodaju, Krivokapić je poručio da bi trebalo doći do najboljeg rješenja, koje će biti u interesu obije zemlje.

"Krivokapić je naglasio da nova Vlada želi da zelena ekonomija i digitalna transformacija budu okosnica buduće saradnje sa Kinom", kaže se u saopštenju i dodaje da je premijer naveo i da bi saradnju između dvije zemlje trebalo unaprijediti u svim oblastima, prije svega ekonomiji, kulturi, obrazovanju i turizmu.

"Kineski ambasador Liu Đin istakao je da su odnosi dvije zemlje prijateljski, poručivši da je izgradnja auto-puta, projekat koji je važan i za Kinu i za Crnu Goru. Očekuje, kako je rekao, da će radovi biti gotovi do sredine naredne godine", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: