JKP Crne Gore: DPS je objektivno zapao u stanje krajnjeg desnog liberalizma

"Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore stupanjem u koaliciju s Demokratskim frontom preko DNP-a, pokazala je da je prevazišla usko ideološka i druga opredjeljenja u okolnostima borbe da se aktuelni režim u Crnoj Gori konačno promijeni"
127 pregleda 3 komentar(a)
Milan Knežević, Vladislav Vuković, Foto: DNP
Milan Knežević, Vladislav Vuković, Foto: DNP
Ažurirano: 29.12.2017. 11:33h

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore sada insistira da se sva opozicija ujedini, i prevaziđe međusobne ideološke i druge razlike, konstatovano je na sastanku predsjednika DNP-a Milana Kneževića i predsjednika CK Jugoslovenske komunističke partije Vladislava Vukovića, navodi se u saopštenju iz Demokratske narodne partije.

"Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore stupanjem u koaliciju s Demokratskim frontom preko DNP-a, pokazala je da je prevazišla usko ideološka i druga opredjeljenja u okolnostima borbe da se aktuelni režim u Crnoj Gori konačno promijeni. Kako je zajednički konstatovano, iako baštini socijalističke imovine, nastupajući i kao formalni zagovornik tekovina NOB-a, DPS je objektivno zapao u stanje krajnjeg desnog liberalizma, i pritom na pozicijama antisocijalizma izveo kontrarevoluciju. Ovo tim prije jer se sve opozicione partije objektivno zalažu za odlučne borbu da se oduzme sve što je popljačkano i nepravedno privatizovano. U opoziciji se svi takođe zalažu i da se radnici, proizvođači i izvršioci društveno korisnog rada dovedu u poziciju opšte sigurnosti na radnom mjestu i u društvu. Zajednička su i zalaganja za socijalniji sistem nagrađivanja, kao i da se procesuiraju svi iz vlasti, i drugi, koji su se nepravedno i prekomjerno obogatili", ističe se u saopštenju.

Iz DNP-a su na kraju kazali da su Knežević i Vuković zaključili da opozicija treba da se koncentriše na promjenu aktuelne vlasti, koja ima kontranarodni i rušilački karakter, zbog čega je potrebno formirati socijalno humanističke institucije na temelju novih humanih odnosa u crnogorskom društvu.

Bonus video: