Crna Gora može računati na pomoć Slovenije na putu ka EU

Sekulović kazao je da Vlada želi da ubrza put Crne Gore ka EU kroz poboljšanje rezultata u ključnim poglavljima

2416 pregleda 0 komentar(a)
Presker i Sekulović, Foto: MUP
Presker i Sekulović, Foto: MUP

Slovenija je spremna da pruži ekspertsku i tehničku pomoć u cilju ostvarivanja boljih rezultata Crne Gore na putu evropskih integracija, a naročito u poglavlju 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, poručio je slovenački ambasador u Podgorici, Gregor Presker.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), sastao sa resornim ministrom Sergejom Sekulovićem.

Navodi se da je susret bio prilika da se sumiraju dosadašnji rezultati saradnje dvije partnerske države, kao i da se razmijene mišljenja o pravcima budućih odnosa, posebno na polju migracija, trgovine ljudima i poštovanja ljudskih prava i sloboda.

“Ambasador Presker je istakao da je Slovenija spremna da pruži ekspertsku i tehničku pomoć u cilju ostvarivanja boljih rezultata Crne Gore na putu evropskih integracija, a naročito u poglavlju 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost”, kaže se u saopštenju.

Sekulović kazao je da Vlada želi da ubrza put Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), kroz poboljšanje rezultata u ključnim poglavljima.

„Posvećeno ćemo raditi na njegovanju dobrosusjedske politike, jer je povjerenje i povezanost među državama Zapadnog Balkana osnov za pronalaženje zajedničkih odgovora na savremene bezbjednosne izazove“, naglasio je Sekulović.

Na sastanku je zaključeno da će iskustva Slovenije u integracionom procesu biti značajna za Crnu Goru, i da će dobri bilateralni odnosi dvije zemlje u narednom periodu biti dodatno unaprijeđeni.

Bonus video: