SDP Kotor: Bilo bi humano kupiti laptopove kotorskim polumaturantima

Iz kotorskog SDP-a su kazali da je veoma važno napomenuti da je budžetom Opštine Budva koji je duplo veći od budžeta Opštine Kotor, 70.000 eura predviđeno za NVO sektor, dok je Budžetom Opštine Kotor za istu namjenu planirano 162.000 eura
66 pregleda 4 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 29.12.2017. 10:12h

Imajući u vidu da veliki broj dijece zbog lošijeg imovinskog stanja nije u mogućnosti da posjeduje računar, našim predlogom izdvajanja određenih sredstava iz budžeta opštine za 2018. godinu bi se napravio jedan vazan korak u poboljšanju kvaliteta obrazovanja koje pružamo našim mladim generacijama, navodi se u saopštenju oo SDP Kotor.

"Trenutno, u osnovnim školama u Kotoru, deveti razred pohađa 144 učenika. 40.000 eura je simboličan iznos koji bi Opština trebala izdvojiti, preraspodjeljujući jedan dio sredstava predviđenih za nevladine organizacije, imaju u vidu i dajući ih kotorskoj djeci za sticanje znanja i uspješnije obrazovanje", ističe se u saopštenju.

Iz kotorskog SDP-a su kazali da je veoma važno napomenuti da je budžetom Opštine Budva koji je duplo veći od budžeta Opštine Kotor, 70.000 eura predviđeno za NVO sektor, dok je Budžetom Opštine Kotor za istu namjenu planirano 162.000 eura.

"Smatramo da ova preraspodjela sredstava nikako ne može ugroziti aktivnosti NVO sektora na teritoriji opštine Kotor, i da bi bilo veoma humano kupiti laptopove svim polumaturantima i na taj način podstaći njihovo dalje obrazovanje. Ovim činom možemo obezbjediti djeci sredstva koja će im omogućiti da jednako kao i njihovi vršnjaci u razvijenijim sredinama, koriste benefite savremene komunikacije", zaključuje se u saopštenju koje su potpisali odbornici SDP-a Kotor Bruno Lončarević i Tena Božović.

Bonus video: