Nikolić: Ispitati sve okolnosti napada na Damjanovića i Bubanju

"Svaka netrpeljivost na nacionalnoj osnovi je nedopustiva i treba biti adekvatno sankcionisana", poručio je portparol DPS-a

3701 pregleda 17 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je policiju i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti incidenta u podgoričkom dijelu grada Preko Morače, kada su, prema nezvaničnim informacijama, napadnuti Igor Damjanović i njegov prijatelj Miro Bubanja. Damjanović je na Fejsbuku napisao da su pretučeni - jer su Crnogorci.

"Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje fizički napad na dvojicu građana Igora Damjanovića i Mira Bubanju. Svaka netrpeljivost na nacionalnoj osnovi je nedopustiva i treba biti adekvatno sankcionisana. Upravo iz tih razloga pozivamo policiju i tužilaštvo da slučaj ispitaju do kraja i počinioce privedu pravdi", saopštio je poslanik i portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Nadležni državni organi, kako je kazao, moraju odlučno stati na put svakom obliku zastrašivanja i nasilja, a posebno onom sa nacionalnom konotacijom.

"Decenijama unazad gradili smo međuetnički i međuvjerski suživot i te vrijednosti, kao temelje savremene crnogorske države, moramo sačuvati u izazovnim vremenima koja su pred nama", zaključio je Nikolić.

Bonus video: