"Prilika novoj vladi da pokaže demokratski kapacitet"

BS: Danilović da ispoštuje sporazum vladajuće većine, očekujemo da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

"Da daju doprinos pomirenju i potvrde ono što su odavno izrekli međunarodni sudovi pravde, a prije dva dana kroz rezoluciju usvojio i Senat SAD – da se u Srebrenici desio genocid. Ne zbog Bošnjačke stranke, već zbog pijeteta prema više od 8.000 nevino ubijenih Bošnjaka u Srebrenici

4370 pregleda 30 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Demokratski i ljudski bi bilo da lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, partije koja u svom nazivu govori da želi da ujedinjuje, a ne da dijeli Crnu Goru, da 25 godina od genocida u Srebrenici, poštujući odluke međunarodno priznatih sudova podrži Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici, kazali su iz Bošnjačke stranke (BS).

"Pošto je Ujedinjena Crna Gora članica vladajuće većine, red bi bio da ispoštuje Sporazum na koji su se obavezali, da će nastaviti prozapadni kurs i podržavati tekovine zapadanih demokratija. U tom smislu, vjerujemo da će slijediti odluku Senata SAD, koji je usvojio Rezoluciju o BiH, konstatujući da se u Srebrenici desio genocid", navodi se u saopštenju.

Iz BS napominju da je ovo prilika da nova Vlada pokaže demokratski kapacitet.

"Da daju doprinos pomirenju i potvrde ono što su odavno izrekli međunarodni sudovi pravde, a prije dva dana kroz rezoluciju usvojio i Senat SAD – da se u Srebrenici desio genocid. Ne zbog Bošnjačke stranke, već zbog pijeteta prema više od 8.000 nevino ubijenih Bošnjaka u Srebrenici", kazali su iz BS.

Preporučujemo za Vas