Šehović: Odluka Vlade da ugasi MA nepromišljena i brzopleta, šteta po ekonomiju preko 200 miliona eura

"Još jedna konkretna potvrda da imamo eksperimentalnu a ne ekspertsku Vladu. 'Oslobodilački' i 'spasilački', nema šta"

7002 pregleda 112 reakcija 112 komentar(a)
Šehović, Foto: Socijaldemokrate
Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović saopštio je danas da je odluka Vlade Crne Gore da ugasi Montenegro erlajns (MA) nepromišljena i brzopleta, te da će prouzrokovati ukupnu, trajnu i direktnu i indirektnu štetu po crnogorsku ekonomiju od preko 200 miliona eura.

"Vlada gasi drugo po veličini državno preduzeće sa 350 zaposlenih (značajan broj licencirano vazduhoplovno osoblje), sa godišnjim prihodom od oko 70 miliona eura, koje godišnje preveze preko 650.000 putnika, a koje ostvaruje direktan doprinos prihodima države od turizma od 180 miliona eura", napisao je Šehović na Tviteru.

On je dodao da će Vlada ugasiti preduzeće koje leti na oko 30 destinacija u 15 država, a koje kako tvrdi Šehović, godišnje dobavljačima u Crnoj Gori donosi 13 miliona eura, a budžetu države po osnovu poreza, doprinosa, trošenja neto plata i pripadajućih prihoda budžeta od profita Aerodroma preko 33 miliona eura.

"Posljedice ove nepromišljene i brzoplete Vladine odluke će prouzrokovati ukupnu trajnu direktnu i indirektnu štetu po našu ekonomiju od preko 200 miliona eura. Još jedna konkretna potvrda da imamo eksperimentalnu a ne ekspertsku Vladu. 'Oslobodilački' i 'spasilački', nema šta", napisao je poslanik SD.

Bonus video: