Odbor će se 30. januara izjasniti o inicijativi opozicije za kontrolno saslušanje Radulovića

Poslanici koji su podnijeli inicijativu smatraju da je izostalo obrazloženje o tome koju štetu državi su nanijeli opozvani ambasadori

5336 pregleda 2 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike iszjasniće se 30. decembra o inicijativi parlamentarne opozicije da se održi kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, zbog predloga Vlade o opozivu sedam ambasadora.

Tu inicijatu su podnijeli poslanici Andrija Nikolić, Aleksandra Vuković, Predrag Bošković, Nikola Janović, Boris Mugoša i Ervin Ibrahimović.

Oni smatraju da je izostalo obrazloženje o tome koju štetu državi su nanijeli opozvani ambasadori.

Vlada je zatražila opoziv Darka Pajovića (Kina), Miodraga Vlahoviča (Vatikan), Obrada Stanišića(Bosna i Hercegovina), Sanje Vlahović (Italija), Vere Kuliš(Njemačka), Tarzana Miloševića(Srbija) i Dušanke Jeknić (Ujedinjeni Arapski Emirati). Premijer Zdravko Krivokapić je ranije kazao da je osnovni kriterijum bio povlačenje nekarijernih diplomata i onih koji su “nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu Crnoj Gori”. Krivokapić je naveo da diplomata mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu. “Cilj je da smanjimo broj političkih diplomata, a povećamo broj karijernih”, rekao je Krivokapić.

Bonus video: