Opozicija napustila parlament u Pljevljima: Odali poštu demokratiji

Nezavisni odbornik Nikola Rovčanin kazao je da je lokalna uprava, a ne zaposleni u RTV Pljevlja, odgovorna što nema prenosa, jer nije obezbijedila finansijske uslove za neometano funkcionisanje tog medija
1 komentar(a)
Pljevlja parlament, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja parlament, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.12.2017. 18:30h

Opozicioni odbornici napustili su juče zasjedanje pljevaljske Skupštine, nakon što je većina koju predvodi DPS odbila njihov zahtjev da se sjednica odloži dok se ne obezbijedi televizijski prenos.

Prije nego što su napustili salu, opozicioni odbornici su minutom ćutanja “odali poštu demokratiji i poslovniku”, koji je juče, kako kažu, grubo prekršen.

Zaposleni u Televiziji Pljevlja odbili su da prenose sjednicu, s obzirom na to da su u štrajku zbog neisplaćenih pet zarada, a zakon ih obavezuje da održavaju samo minimum procesa rada.

Milan Lekić (DF) tražio je da se sjednica odloži, jer je poslovnikom u jednom od čalanova navedeno da je prenosi RTV Pljevlja.

“Današnje tačke dnevnog reda su veoma bitne za građane i oni treba da čuju stavove odbornika na svaku od predloženih odluka“.

Nezavisni odbornik Nikola Rovčanin kazao je da je lokalna uprava, a ne zaposleni u RTV Pljevlja, odgovorna što nema prenosa, jer nije obezbijedila finansijske uslove za neometano funkcionisanje tog medija.

Predsjednik Skupštine Tarik Gadžović rekao je da je prije održavanja sjednice razgovarao sa direktorom RTV Pljevlja Dejanom Miličićem, ali da je od njega dobio odgovor da zaposleni odbijaju da rade prenos.

Nakon izlaska opozicionih odbornika, Skupština je praktično bez rasprave usvojila budžet za narednu godinu u iznosu od nepunih 18 miliona eura.

Od tog iznosa, skoro 11,5 miliona eura odnosi se na tekući budžet.

Bonus video: