Objava izazvala raspravu u SO Bijelo Polje, Raosavljević se izvinjavao

"Izvinjavam se svima koji su me pogrešno razumjeli, želio sam da pozovem na mir“, kazao je Raosavljević u parlamentu. Rekao je i da je želio da upozori na opasnost od ponavljanja teške i ružne istorije

8435 pregleda 26 reakcija 25 komentar(a)
Raosavljević, Foto: Opština Bijelo Polje
Raosavljević, Foto: Opština Bijelo Polje

Odbonik u Skupštini opštine Bijelo Polje, predsjednik opštinskog odbora Ujedinjene Crne Gore i po profesiji porodični doktor u ovom gradu na sjeveru, Nikola Raosavljević je u fejsbuk objavi skrenuo pažnju na ubijanje srpskih civila tokom Prvog i Drugog svjetskog rata i “preporučio” Demokratskoj partiji socijalista da im je bolje da ćute i sačuvaju, kako je kazao, njemu dragi narod.

Ispod crnobijele fotografije je napisao: "Ovako su se klali srpski civili. Milion žrtava nevinih u Drugom svjetskom ratu. Još milion u Prvom.Hoćemo li da se prebrojimo i u Bijelom Polju? Pojedinim strankoidima, filijalama DPS-a, da preporučim...Bolje je da ćutite i da sačuvate vaš, meni dragi, narod. Historiju ostavite istoričarima!", stoji u fejsbuk objavi.

O napisanom se raspravljalo juče i u bjelopoljskoj Skupštini, pa su odbornici DPS na sjednici oštro osudili objavu, među njima i predsjednica SO Bijelo Polje, Nemša Omerhodžić (DPS), koja je pozvala nadležne da provjere vjerodostojnost tih navoda.

Predsjednik Opstine Bijelog Polje Petar Smolović je, takođe, istakao da je neophodna reakcija nadležnih organa, dok je odbornik Abaz Dizdarević rekao da se upravo zbog ovakvih izjava mora raditi na jačanju antifašističkih ideja i daljem njegovanju suživota, prenio je Radio Bijelo Polje.

Objava Raosavljevića na Fejsbuku
Objava Raosavljevića na Fejsbukufoto: Printscreen Facebook

Reagujući na osude, odbornik Nikola Raosavljević je tokom jučerašnje sjednice lokalnog parlamenta rekao da je objava dvosmislena i da je ona u stvari poruka mira i pomirenja.

„Nije bilo govora mržnje, ja sam ljekar i humanista, izvinjavam se svima koji su me pogrešno razumjeli, želio sam da pozovem na mir“, kazao je Raosavljević u parlamentu.

Rekao je i da je želio da upozori na opasnost od ponavljanja teške i ružne istorije, prenio je Radio Bijelo Polje.

„Svi smo ovdje ispaštali vjekovima, ja sam želio samo da istaknem da Srbi nijesu neprijatelji Bošnjacima, želim da i oni učestvuju u vlasti“, zaključio je Raosavljević.

On je u naknadnom pojašnjenju upozorio na DPS licemjerje prilikom pozivanja na antifasizam.

Bonus video: